Proeverijen-carrousel: Stress? Zo deal je ermee!

Met welke methode kun jij stress het beste de baas? Maak kennis met verschillende manieren om met stress om te gaan en ervaar welke methode het beste bij jou past.

Stress komt in toenemende mate voor, zowel op het werk als in de thuissituatie. Het is de grootste bedreiging voor onze gezondheid en ligt ten grondslag aan vele ziektes. Bij veel mensen ontbreekt echter nog de kennis hoe ermee om te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je stress voornamelijk zelf veroorzaakt? Dat betekent dat je het dus ook zelf kan veranderen! We hebben vaak meer invloed dan we zelf denken.

Ervaar hoe jij het best met stress kan omgaan in deze proeverijen-carrousel. Er zijn drie rondes waarin je kunt kiezen uit vier verschillende proeverijen. Elke ronde kun je proeven van een andere methode.


Je kunt deze dag kiezen uit:

Stress als wegwijzer
Door Gerlanda Dijkstra (Senszu)

Zie stress als een wegwijzer: wat wil de situatie je vertellen, welk inzicht geeft dit en wat is de achterliggende boodschap? Deze benadering van stress verandert je perceptie en leert je veel over jezelf. Tijdens deze proeverij worden concrete voorbeelden onder de loep genomen en krijg je handvatten geboden die makkelijk toepasbaar en breed inzetbaar zijn. Tevens ontvang je een hand-out en stresschecklist. 

Gerlanda Dijkstra volgde een NLP training en wilde daarna alles weten over persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Naast coachsessies geeft ze lezingen (op maat) en interactieve workshops. Ze werkt met verschillende methodieken waaronder Mindfulness, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), RET (Rationeel-Emotieve Therapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Hypnose en Motiverende gespreksvoering

Lekker imperfect in de praktijk
Door Janien Leeuwerke en Anneke de Reus (Schaamteloos imperfect)

Je wilt graag alles goed doen. Je legt de lat zo hoog dat je er nooit aan kunt voldoen. Kom je er toch dichtbij? Dan gooi je die lat stiekem nog wat hoger. En dan zijn er ook nog de verwachtingen van anderen waar je graag aan wilt voldoen. Goed nieuws!: je hoeft die lat niet steeds zo hoog te leggen. Gooi je haar los. Zeg eens ronduit NEE tegen iemand en ga met twee verschillende sokken op pad.

Tijdens deze vrolijke, actieve en praktische proeverij word je meegenomen in hoe je inzicht krijgt in jouw imperfectie. Doordat je gericht bent op verwachtingen van anderen en zoveel mogelijk presteren, vergeet je wat je zelf belangrijk vindt. Zou het niet geweldig zijn als je durft te gaat voor wat jij belangrijk vindt?

Janien Leeuwerke is oprichter van, en coach bij, 'Schaamteloos imperfect'. "Ik geloofde niet in mezelf en vertrouwde daarom op de ideeën van anderen. Ik werd getriggerd door iemand die zei ‘over een jaartje of 10 ben je die onzekerheid wel kwijt’. Toen ben ik de zaken anders gaan aanpakken."

Anneke de Reus "Als manager hield ik alle ballen in de lucht en was druk doende om alles onder controle te houden en veel goed doen voor anderen. Tot het begon te knellen..... Toen heb ik besloten dingen anders te gaan doen, mijn roer ging om."

Mentale veerkracht
Door Charissa Verburg (Cadans4life)

Stress is onlosmakelijk met het leven verbonden en is zelfs nodig om goed te kunnen functioneren. Helaas hebben de meeste mensen in onze maatschappij een overdosis aan stress. Om stress beter te kunnen hanteren heb je (mentale) veerkracht nodig. Tijdens deze workshop krijg je een proeverij van vaardigheden waarmee je jouw mentale veerkracht versterkt en weer regie krijgt over jouw stressniveau

Charissa Verburg is psycholoog en ervaren trainer op het gebied van leefstijl. Charissa heeft uitgebreide ervaring in zowel het bedrijfsleven als de non-profit sector. 

StressJam
Door Carien Kleibeuker

Al jarenlang gaan wij ervan uit dat stress ons ziek maakt. Echter, uit onderzoek blijkt dat mensen die veel stress ondervinden en stress niet als gevaarlijk beschouwen (in verhouding tot anderen), zelfs het laagste risico hebben om klachten te ontwikkelen.

Jamzone heeft een Virtual Reality Serious Game ontwikkelt die werkt met realtime biofeedback een nieuwe mindset te ontwikkelen waarin stress ook gezond kan zijn. 

Tijdens deze ‘Stressjam’ vertelt Carien Kleibeuker (Olympisch schaatser en stressexpert) over de combinatie topsport en stress, waarna zij een aantal mensen een sensor om laat doen en hierbij uitlegt hoe Jamzone stress meet en dit toepast in een Virtual Reality Serious Game

Carien Kleibeuker is Olympisch schaatser en stressexpert.

Aanmelden