Seminar 'Digitalisering hoe raakt me dat?'

Samenwerking Noord en Noorderlink, allebei organisaties die zich inzetten voor de noordelijke arbeidsmarkt, gaan hun krachten bundelen.

Er gaat de komende tijd door technologische vernieuwing namelijk ontzettend veel veranderen. Denk aan ontwikkelingen op ICT-gebied als digitalisering, robotisering, kunstmatige en cognitieve intelligentie en bijvoorbeeld 3D-printing: daar gaat het over de komende jaren. En uiteraard zal dat ook enorme invloed hebben op de arbeidsmarkt, op processen, procedures, werkwijzen, opleidingen, werving en selectie en ook andere aspecten van HRM. Het klassieke solliciteren gaat verdwijnen of is misschien zelfs al verdwenen. Dan is het nuttig wanneer enerzijds IT-bedrijven en anderzijds HRM-afdelingen daarover in gesprek komen.

Vandaar dat de handen in elkaar zijn geslagen en juni is uitgeroepen tot maand van de digitalisering met als grote finale een uitgebreid seminar waar op alle vlakken ICT en HRM elkaar zullen raken!


Programma


09.00 - 09.30
INLOOP

plaats: Hal Kasteel en congreszaal

09.30 - 09.45
WELKOM EN OPENING

Welkom door Henk Eggens (directeur Noorderlink) en Fred Hassert (Voorzitter Samenwerking Noord), daarna dagvoorzitter Lykle de Vries (Programmamaker Noorderlink en eigenaar Thesis One)

Opening door wethouder Joost van Keulen (Portefeuille: Economische Zaken, Stadsbeheer, Binnenstad, Evenementen, Personeel en Organisatie, Internationale Betrekkingen en Handelsrelaties).

09.45 - 10.30
KEYNOTE SPEACH "FUTURIZE"

Maak jouw organisatie futureproof met de allernieuwste insights uit Silicon Valley.”

Jarno Duursma - Is trendwatcher op het gebied van nieuwe media en technologische trends. Auteur van boeken over social media, WhatsApp, blockchain en kunstmatige intelligentie / chatbots (zomer 2017). Oprichter van #SMC050, blogger voor Frankwatching en Bright.nl.
Congreszaal

Jarno is begin mei 2017 naar Silicon Valley​ geweest om ​daar ​een opleiding ​te ​volgen aan de Singularity University (een denktank en opleidingsinstituut gespecialiseerd in exponentiële technologieën) en is zeven dagen lang gevoed met nieuwe informatie over de belangrijkste technologische ontwikkelingen. Wat voor impact gaan ze maken en hoe kun je ze gebruiken om zelf impact te maken? Daarna is hij in Silicon Valley op bezoek gegaan bij experts op dit gebied.
In deze lezing komt hij ons zijn beste bevindingen vertellen.

10.30 - 10.45
LOOPPAUZE MET KOFFIE, THEE


10.45 - 11.30 eerste workshopronde:

WORKSHOP 1: Hoe ontwikkel ik leiderschap en zelforganisatie bij digitale transformatie en Agile werken?

Frank Willems - Frank Willems in managing partner digitale strategie en governance bij Quint Wellington Redwood en bijzonder Lector leiderschap en zelforganisatie bij Hanzehogeschool. Hij zal aan de hand van praktijkcases en praktijkonderzoek antwoord geven op deze vragen.

Veel organisaties zijn volop bezig met een Agile werken, digitale strategie en digitale transformatie. En er worden aanzienlijke successen geboekt. Alleen hoe zorgen we ervoor dat we succes blijven boeken? En wat betekent digitale transformatie en Agile werken voor de veranderopgave van mijn organisatie en op welke manier kan leiderschap en zelforganisatie inspelen op blijvend resultaat?


WORKSHOP 2: Quantified Self en HRM

Hilbrand Oldenhuis (QSI)- lector Personalised Digital Health aan de Hanzehogeschool Groningen

In deze workshop gaat Hilbrand Oldenhuis in op de mogelijke meerwaarde van zelfmeettechnologie (‘Quantified Self’) voor de HRM-praktijk. Tegenwoordig zijn er relatief goedkoop allerlei ‘apparaatjes’ te verkrijgen die tal van fysiologische parameters betrouwbaar en continu kunnen meten (bijv. hartslag, beweging, ademhaling, slaap, etc.). Bedrijven raken meer en meer geïnteresseerd om deze technologie in te zetten teneinde daarmee de duurzame inzetbaarheid van werknemers te monitoren en daarop te kunnen interveniëren. Aan de hand van concrete voorbeelden en met een blik op de nabije toekomst zal Hilbrand Oldenhuis een beeld schetsen van de mogelijkheden van ‘Quantified Self’ voor de HRM-praktijk.


WORKSHOP 3: De impact op IT bedrijven door Live changing events zoals de zelfrijdende auto.

Roelof Douwstra - founding partner van het in ICT-vraagstukken gespecialiseerde organisatie- en adviesbureau Quint Wellington Redwood én Ambassadeur van Groningen

Bent u klaar voor de continue verandering die gepaard gaat met de Digitale Transformatie?

WORKSHOP 4: Op naar een zero e-mail beleid

Liane Duit - Liane is social business strateeg bij Bossers & Cnossen en houdt zich bezig met de Digital Workplace. Zij is altijd nieuwsgierig geweest naar technologie en de impact ervan hoe werk wordt gedaan. Haar jarenlange achtergrond in de HR heeft zij gecombineerd met deze technische nieuwsgierigheid. HRTech, zoals zij dit noemt. Liane helpt organisaties met de nieuwe manier van werken. Hierover heeft zij een heldere visie aangevuld met een duidelijke mening over het belang van creativiteit binnen elke organisatie.

Herken je de aanblik van een volle e-mail-box? Een mailbox waar je ‘s ochtends bovenaan begint om er aan het eind van de middag achter te komen dat dat belangrijke e-mailtje, een dag eerder aan je verzonden, ergens onderaan staat?
Je bent zeker niet de enige. Veel werknemers zijn onnodig veel tijd kwijt aan het verwerken van e-mail. En waarom? Het is inefficiënt en zeker niet leuk om te doen. E-mail is niet langer het meest geschikte communicatiemiddel. Tijd om het anders te gaan aanpakken, want juist in een wereld waar alles in een duizelingwekkende snelheid verandert is het belangrijk om jezelf vragen te stellen over je tijdsbesteding en je toegevoegde waarde.

In deze workshop neemt Liane Duit je mee in hoe binnen Bossers & Cnossen een zero e-mail beleid is gerealiseerd. Natuurlijk laat ze zien hoe jij dit binnen jouw eigen werkomgeving kunt realiseren. En wat blijkt? Het is niet eens heel ingewikkeld.

Privé laten we e-mail ook achter ons, tijd om zakelijk ook echt de digitale werkplek vorm te geven. Eentje waarbij jij als professional weer centraal komt te staan. Met al je talent en je creativiteit. Embrace technology, don’t become it!


WORKSHOP 5: Rollen in een Agile organisatie

Greetje Koers (managementadviseur bij DUO) en Janneke Westerga (manager ICT softwarehuis bij DUO)

Agile werken vraagt een andere organisatie. Toch? In deze workshop worden prikkelende stellingen voorgelegd over wat het betekent als de organisatie verandert naar Agile; nieuwe rollen, veranderende rollen, verdwijnende rollen. Wordt het zwaarder? Gemakkelijker? Of gewoon “anders”?

WORKSHOP 6: Mijn data de baas! Van data naar betrouwbare informatie

Filips Jager van Target Holding - gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde, zelflerende algoritmes waarmee wij deskundigen in staat stellen om complexe big data vraagstukken op te lossen.

Alles is al digitaal en de berg met data groeit exponentieel. Hoe vindt je de juiste informatie in een brei van ‘ongefundeerde’ data en ‘alternative’ facts?
Met de komst van zeer toegankelijke zelflerende analyse tools, ontstaat nieuwe diensten en kansen in alle facetten van de samenleving. Deze presentatie neemt je mee in de uitdaging die er ligt en de oplossing die toegepast kan worden.

Teaser/ prikkel: De computer kent je beter dan jezelf omdat de computer beter met al je opgeslagen digitale data om weet te gaan. En hij vergeet nooit! Liegen wordt lastig en de digitale waarheid wordt de werkelijkheid (ook als deze niet waar is)


11.30 - 11.45
LOOPPAUZE MET KOFFIE, THEE


11.45 - 12.30 tweede workshopronde:

WORKSHOP 1: Hoe revolutionair is "blockchain" nu echt?

Ronald Mulder - Eigenaar Thesis One, PRogrammamaker Oog TV, Columnist NoordZ (NDC Mediagroep), MEdeoprichter MIES (Maatschappij voor Innovatie van Economie en Samenleving) en meer...

De afgelopen paar jaar is blockchain-technologie omschreven als de grootste doorbraak sinds de uitvinding van het internet, het dubbel boekhouden of zelfs de boekdrukkunst. Zo bezien vallen de resultaten tot nu toe erg tegen. Was het een hype, of heeft de blockchain wel degelijk revolutionaire potentie? En waarin schuilt die dan precies?

WORKSHOP 2: Haalt de technologie de arbeidsmarkt in?

Frank Melis, CEO van ZOOOMEEE Company B.V.

De digitale revolutie heeft de arbeidsmarkt bereikt. ‘Robots nemen het werk over’ is een veelgehoorde uitspraak. Door de eeuwen heen heeft de komst van nieuwe technologie weerstand opgewekt omdat hierdoor arbeidsplaatsen verloren gingen. In deze workshop neemt Frank je mee op een pad om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren. Social innovation en big data ontmoeten elkaar.

WORKSHOP 3: Wat wil de IT student na zijn/haar opleiding?

Rik Walrave - studeert HRM aan de Hanzehogeschool en doet op dit moment onderzoek bij Samenwerking Noord

Rik Walrave geeft u inzicht in zijn afstudeeronderzoek; waaraan moet een organisatie voldoen om door een IT student als een aantrekkelijke werkgever te worden gezien. Daarnaast koppelt Rik de resultaten van zijn onderzoek aan een aantal adviezen.

WORKSHOP 4: Virtual Reality voor sollicitatiegesprekken

Michel Verspagen van WeGoVR - Innovatie en digitale technologische ontwikkelingen zijn zijn drijfveer in het werk. De koppeling tussen mens en technologie biedt veel mogelijkheden, dat geeft energie om de juiste techniek in te zetten om het doel van een ander te behalen. Houdt zich bezig met:

  • Concepting
  • Virtual reality
  • Augmented reality
  • App ontwikkeling
  • Motion Capture
  • Interactieve display

Gronings bedrijf dat Virtual Reality oplossingen bouwt. Tijdens deze workshop bespreken ze een solicitation-cases waarin VR worst toegepast. Een bedrijf wil wereldwijd het voeren van sollicitatiegesprekken uniformiseren volgens een bepaalde methodiek. WeGoVR heeft een VR toepassing gemaakt waarmee mensen dat kunnen oefenen.

WORKSHOP 5: “Human Capital in een economie van overvloed”

Paul Peters - Principal Consultant, Fluxology
Ambitie: toegepaste toekomstkunde

De robots komen eraan. Maar, is dat zo erg dan? Laten we ons onder de voet lopen door de voortgaande vooruitgang, de samenbundeling van nano, bio, info en cogno of kunnen we goed gebruik maken van de gecreëerde kansen? Wat kunnen we doen nu organisatiekunde onvermijdelijk losbreekt van de ‘machine analogie’ en wat betekent dit voor de personalisering van personeelsbeleid?


WORKSHOP 6: Future of work & HRM

Bert Bloem en Jeroen van der Star, eelloo, van de mensen van Meurs

De wereld van werk verandert op een wijze die ongekend is. In snelheid en impact op werk zelf en de wijze waarop we werk organiseren. Meer dan ooit is dan ook belangrijk om zelf te anticiperen op gaande en komende veranderingen. De belangrijkste sleutel ligt bij jezelf en bij de wijze waarop mens en werk zich aan elkaar verbinden. De gekende uitgangspunten voor HRM voldoen niet meer. We nemen je mee in onze visie op mens en werk, geven vanuit de praktijk voorbeelden van hoe het anders kan. Een we onderbouwen ons verhaal vanuit de wetenschap. Kortom een praktische, inspirerende en interactieve sessie waarin deze wereld samen gaan verkennen. Immers: “It’s not the strongest species that survives nor the most intelligent, but the one most responsive to change”(C. Darwin)


12.30 - 12.45
LOOPPAUZE MET KOFFIE, THEE


12.45 - 13.15
KEYNOTE SPEACH 
“Learning how to move towards an unknown future”
Nick Stevens - Chief Digital Officer (Digital Office Groningen) and Founder The Big Building

From the perspective of “Learning how to move towards an unknown future”, Nick will identify the four critical areas of focus that HR must consider in order to survive the digital transition.


13.15 - 13.45
LUNCH

Kosten

Deelname is gratis voor medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij Noorderlink of Samenwerking Noord.

Ben je werkzaam voor een externe organisatie dan bedragen de kosten € 195,- (excl btw)

Aanmelden

Gebruik bovenstaande informatie om twee workshops uit te kiezen en geef dat aan in het aanmeldformulier. 

AANMELDEN