Seminar “Verdwijnen VAR en gevolgen nieuwe Wet DBA”

Noorderlink en PlasBossinade advocaten en notarissen nodigen u uit voor een seminar ‘verdwijnen VAR en gevolgen nieuwe wet DBA’.
 

DBA wet Per 1 mei 2016 treedt de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties in werking en vervalt de VAR. De bedoeling is dat met deze nieuwe wet de verantwoordelijkheid voor een juiste beoordeling van de arbeidsrelatie beter wordt verdeeld over opdrachtgever en opdrachtnemer en de fiscus makkelijker kan handhaven. Voor opdrachtgevers en opdrachtnemers betekent dit dat ‘terugvallen’ op VAR verklaring niet meer mogelijk is. De vraag is wat deze nieuwe wet voor hen betekent. Hoe luidt de nieuwe werkwijze? Word je er beter van of loop je juist meer risico’s? En hoe kun je deze risico’s beperken?

Tijdens deze middag gaan Paulien Waninge (fiscaal advocaat) en Damir Lacevic (advocaat arbeidsrecht) o.a. in op de volgende onderwerpen:

  • Wat betekent de Wet DBA voor opdrachtgevers en opdrachtnemers?
  • Hoe beoordeelt de Belastingdienst of sprake is van een arbeidsover eenkomst?
  • Kun je gebruik maken van de door de Belastingdienst gepubliceerde modelovereenkomsten? En zo ja, hoe? Is aanpassing toegestaan?
  • Wat zijn fiscale en arbeidsrechtelijke risico’s indien niet of niet op de juiste wijze gebruik wordt gemaakt van een goedgekeurde overeenkomst?
  • Welke aansprakelijkheidsrisico’s loopt een opdrachtgever?
  • Zijn payrolling, detachering en DUBV reële alternatieven?

Wij nodigen u graag uit om kosteloos mee te doen aan deze praktijkgerichte training. De training is alleen toegankelijk voor medewerkers van een Noorderlink organisatie.

Aanmelden