Proeverij: Wandel naar nieuwe energie (VOL!)

Waar krijg je energie van? Waar raak je energie aan kwijt? Zet stappen om met meer energie te werken

Workshop wandel naar nieuwe energie

De lente is de tijd van ontkiemen, groeien, van nieuw leven dat ontspruit. Wat wil jij dat er tot ontwikkeling, tot groei komt? Wat geeft jouw nieuwe energie? In deze coachwandeling gaan we dat op een natuurlijke manier ervaren.

We starten de wandeling mindful om aan te komen in de natuur. We gaan met elkaar aan de slag om te ontdekken wat je energie geeft en waar je energie kwijt raakt. Waar raak jij van in flow? Wat geeft je echt plezier dat je de tijd vergeet? Op een lichte en speelse manier ga je het ontdekken. Je zult ervaren dat het verrassende inzichten oplevert. Je vertaalt je inzichten naar concrete acties zodat je direct al de eerste stap kan zetten om meer energie te krijgen.

Wat levert het je op?

  • Je komt even los uit je eigen werkomgeving
  • Je voelt je fris en ontspannen met nieuwe energie
  • Je ervaart aan den lijve wat buiten zijn met je doet: je ervaart rust, ruimte en helderheid. 
  • Je weet waar jij energie van krijgt, wat je energielek is en waar jij van in flow raakt. Je kunt bewuster kiezen voor wat jou plezier geeft.
  • Je zet stappen om meer activiteiten te ondernemen die je energie geven.

Wandelen geeft nieuwe energie: op pad met de wandelcoach

Wandelen in de natuur doet iets met je. De wind door de haren, frisse lucht in de longen en genieten van mooie natuur: wandelen is leuk, goed voor de conditie en gezondheid. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt steeds weer: wandelen zorgt voor ontspanning en is goed voor ons welzijn. De natuur heeft een rustgevende werking op ons maar geeft tegelijkertijd ook energie. Zo verlaagt het de concentratie stresshormonen en bloeddruk en verhoogt het de concentratie en focus.

Voor mensen die last hebben van werkgerelateerde stress heeft wandelcoachen een positief effect. Ze ervaren meer plezier in hun werk, hebben minder last van mentale uitputting en worden minder snel geïrriteerd. Ze hebben meer zelfvertrouwen, veerkracht en bevlogenheid.

Hoe werkt wandelcoaching precies en wat zijn de voordelen?

Bij wandelcoachen stap je letterlijk uit je eigen omgeving, je verlaat je comfortzone. Buiten ben je vrij en kom je los van dagelijkse beslommeringen en vaste patronen. Lopend kom je steeds op nieuwe plekken en improviseer je op wat je tegenkomt. In een coachwandeling maken we gebruik van de elementen in de natuur. Ze spiegelen wat er (on)bewust speelt en helpt echte, diepe verlangens en behoeftes te ontdekken. Met de begeleiding van een wandelcoach in de natuur kun je helder en ruimer denken en zie je meer mogelijkheden en oplossingen dan binnen de muren van het kantoor. Het helpt je om tot rust te komen en de juiste richting te vinden.

Voor wie?

HR-professionals en leidinggevenden
Professionals die begeleiden in duurzame inzetbaarheid, verzuim en functioneren van werknemers
Werknemers die willen kennis maken met wandelcoaching om hun loopbaan in beweging te zetten.

Waar en wanneer

Datum: Woensdag 10 april 2019

Tijd:       9.30 uur (inloop 9.00 uur) - 12.00 uur 

Locatie: Duurzaamheidscentrum Assen
                Bosrand 2
                9401 SL Assen

Ook als het regent gaat de wandeling door. Pas dan wel je kleding hierop aan en trek (wandel)schoenen aan waar je comfortabel op kan lopen.

Aanmelden

Over Susan

Ik ben Susan Boot, wandelcoach bij Buiten Zijn Werkt. Ik begeleid professionals die niet op de juiste plek zitten in hun baan en daar intens moe, onzeker of ziek van worden. In de wirwar van gedachten komen ze er niet uit welke volgende stap ze moeten zetten in hun werk.

Ik neem je mee naar buiten om uit de waan van de dag te stappen, na te denken over je talenten en tijd te nemen voor wat je echt wil doen. Je komt tot rust en je kunt loslaten wat niet meer nodig is. In de natuur wordt je denken helder en krijg je verrassende inzichten. Je komt dichter bij jezelf, je vertrouwen groeit en je durft moedige keuzes te maken in je loopbaan om te doen wat écht bij je past.