Proeverij Jobcarrousel

Meer beweging binnen gelijkwaardige functies voor meer fitheid en arbeidsvreugde.

Veel mensen zitten om verschillende redenen niet op hun ideale werkplek. Mensen blijven vaak lang op dezelfde werkplek zitten. De baan biedt zekerheden en vastigheid maar geeft lang niet altijd meer voldoening. Loopbaangesprekken, interne en externe sollicitaties helpen maar gedeeltelijk. Binnen de bestaande structuren is het lastig bewegen zonder alle zekerheden op te zeggen.

Een jobcarrousel kan helpen om de drempel tot mobiliteit bij medewerkers te verlagen. Jobcarrousel organiseert een grootschalige, gelijktijdige banenruil en biedt ze de kans om eens op een andere plek te kijken. Voor eventjes, wat langer of voor altijd. Zo creëren we meer doorstroom en flexibiliteit.

Binnen de Jobcarrousel kunnen werknemers met behoud van belangrijke zekerheden als een vast contract en vergelijkbare inkomenshoogte, “veilig” wisselen naar een andere -uitwisselbare- functie. Jobcarrousel is te vergelijken met een stoelendans. De plek waarvan de ene vertrekt is de plek waar een ander naar toe kan. De kans op een gewenste wisselplek is groot omdat een grote groep tegelijk meedraait in de carrousel en daarmee is er een ruime keuze. Er zullen altijd plekken zijn waar men wel naar toe wil gaan.
Een Jobcarrousel is geschikt voor een grote organisatie, maar ook voor een cluster van organisaties. Bijvoorbeeld voor een aantal overheidsinstanties zoals provincies en gemeenten of voor verschillende instellingen in de zorg, alle woningcorporaties of delen van de politie in NO-Nederland.

Doelgroep

Deze proeverij is in eerste instantie bedoeld voor loopbaanprofessionals van de aangesloten Noorderlinkorganisaties, Samenwerking Rijk Noord en Werken In Friesland.  Maar ook andere belangstellenden van de aangesloten organisaties zijn welkom.

Aanmelden

Het concept uitgelegd:

Proeverij

Een proeverij is geen volwaardige training of workshop. Je krijgt de mogelijkheid om vrijblijvend te kijken en proeven of deze werkwijze misschien iets voor jouw organisatie is. Tijdens deze sessie wordt de innovatieve tool 'de Jobcaurrousel' verder toegelicht en kunnen participanten een idee krijgen of een Jobcarrousel voor de mensen in hun organisatie ook daadwerkelijk een nieuw perspectief met zich mee brengt.