Training: Focus op Essentie

Meer beweging, meer resultaat, minder gedoe

Deze training start half april. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.


Inhoud

Je tijd en energie besteden aan zaken waar het werkelijk om gaat en beweging op gang brengen, zonder gedoe. Veel managers en professionals ervaren regelmatig stress en een hoge werkdruk. Het gevolg: ze lopen steeds meer achter de feiten aan, verliezen de regie en voegen onvoldoende waarde toe.

Maar waar zijn we met zijn allen eigenlijk steeds zo druk mee? Moeten we, als we eerlijk tegen onszelf zijn, niet bekennen dat we een flink deel van onze werkweek verspillen aan vergaderingen, gesprekken en andere zaken waarvan we ons regelmatig afvragen wat ze nu bijdragen aan ons doel of dat van de organisatie?
We komen dikwijls te weinig toe aan de zaken die we werkelijk belangrijk vinden. Als we al weten wat er moet gebeuren, ontbreekt het ons aan de tijd om daar voldoende aandacht aan te besteden en merken we dat de ‘systeemwereld’ onevenredig veel tijd opslokt. Hoe zorgen we ervoor dat regels, richtlijnen en protocollen ons niet hinderen maar ondersteunen? Hoe zorgen we dat administratieve routines, ict- systemen en financiële procedures ons faciliteren in plaats van voor de voeten lopen?

Het gaat allemaal dikwijls langzamer dan we graag zouden willen. De tijd glipt ons door de vingers. Ons werk dreigt frustrerend te worden voor onszelf en onbevredigend voor de mensen waar we het voor doen.
Meer beweging, meer resultaat en minder gedoe, daar gaat het om in deze expeditietraining. Meer bereiken door minder te doen. Ervoor zorgen dat we de tijd hebben om ons bezig te houden met de verbeteringen die binnen de organisatie nodig zijn. Dat doen wat nodig is om ons te richten op de essentie.

Doelgroep

Deze expeditietraining is bedoeld voor mensen die de tijd en ruimte opeisen om na te denken over de essentie van hun werk en op zoek zijn naar een kompas voor een andere manier van werken en leven tijdens en na corona: gezonder en betekenisvoller. Dit kunnen zowel HR-medewerkers, leidinggevenden als professionals zijn.

Vorm

We gaan op expeditie. In een aantal etappes gaan we met elkaar op zoek naar betekenis. Daarbij wisselen we bij ‘het kampvuur’ verhalen uit en inspireren we elkaar. We ontwikkelen een kompas dat ons daarbij helpt. Soms zijn we volop in beweging, soms staan we nadrukkelijk stil bij wat er gebeurt.

Gedurende de expeditie zijn de deelnemers via een online leerplatform met elkaar verbonden. Daarmee kun je informatie uitwisselen en met elkaar in gesprek gaan. Ook vind je er opdrachten, oefeningen, tips en achtergrondmateriaal waar je tussen de etappes door mee aan de slag kunt.

We hanteren de principes en inzichten uit waardengericht werken, nieuw organiseren, essentialisme en timemanagement 3.0. We zetten methoden in die zijn ontwikkeld door mensen als David Allen (Getting Things Done), Timothy Ferriss (4-Hour Workweek), Brian Tracy (The Psychology of Achievement), Greg McKeown (Essentialism), Rick Pastoor (Grip, het geheim van slimmer werken), Mark Tigchelaar Focus aan/uit) en Tony Crabbe (Nooit meer te druk).

Wat levert deze training op?

  • Je hebt meer controle over je werk en je leven.
  • Je weet beter wat je wilt betekenen.
  • Je weet hoe je structureel meer gedaan krijgt.
  • Je hebt flink geschrapt in je activiteitenpakket.
  • Je hebt ruimte in je hoofd en in je agenda gecreëerd voor grotere plannen en levensdromen.
  • Je kunt je beter focussen en laat je minder gemakkelijk afleiden.
  • Je gebruikt concrete tools die je helpen jouw nieuwe manier van werken vast te houden.

Routeplan

De expeditie kent een helder routeplan. Dit bestaat uit de volgende zeven etappes, deels in live sessies en deels in online sessies, afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen die er op dat moment zijn. De livesessies vinden grotendeels in de buitenlucht plaats.

Etappe 1
Ontdekken wat je beweegt. Waar het voor jou om draait. Wat jij wilt betekenen. Waarden en essentiële doelen. Scherpe keuzes maken en heldere prioriteiten stellen.

Etappe 2
Onderscheid tussen opties en keuzes. Je tijd beter plannen. Elimineren, routiniseren en delegeren. De baas over je agenda.

Etappe 3
Druk als vijand van focus. Aandacht en flow. Jongleren met vier ballen. Rust, overzicht en controle. Tegengaan van concentratielekken. De dopaminespiraal.

Etappe 4
Op zoek naar oplossingen voor de belangrijkste tijdvreters, afleidingen en verstoringen. Kort en inspirerend vergaderen. De kunst van het nee-zeggen. Populariteit inwisselen voor respect.

Etappe 5
Rust in je hoofd. Waarom je niet altijd ‘aan’ kunt staan. Productief mediteren. De juiste balans vinden om optimaal te functioneren. Je eigen weg volgen.

Etappe 6
Zorgen dat regels, richtlijnen en protocollen niet hinderen maar ondersteunen. Zorgen dat administratieve routines, ict-systemen en financiële procedures faciliteren in plaats van voor de voeten lopen.

Etappe 7
Vooruitgang boeken. Het organiseren van reflectie. Het bouwen van een vangnet. Maken van een reisverslag, kompas en routeplan die zorgen voor duurzaam resultaat.

Kosten

De prijs bedraagt €1295,- excl. btw. De training vindt coronaproof plaats in binnen- en buitenaccomodaties en online sessies.

Deelnemen

Vanuit je organisatie neem je met twee mensen deel aan deze expeditietraining. We hanteren een maximum van 12 deelnemers per groep.

Aanmelden

De trainers

Karel Jonker

“Bedrijven en hun mensen zullen zichzelf opnieuw uitvinden. Zingeving, persoonlijke ontwikkeling en waardegericht samenwerken is de taal van mensen.
Het is een gevolg van de veranderende maatschappij waarbij aandacht voor het menselijk contact een schaars goed lijkt te worden”.

Met passie en overtuiging staat Karel voor een actuele visie op noodzakelijke verandering bij mensen en hun bedrijven. Hij kent de klappen van de zweep in de tijd waarin hij leiding gaf aan verandering bij bedrijven. In zijn lezingen neemt hij je mee naar de moeite die het kost een bedrijf van koers te doen veranderen en over het moment dat je als veranderaar in de weg gaat lopen, met concrete voorbeelden uit zijn eigen praktijk.

Als interim komt Karel vooral met creativiteit, mensgerichte aanpak en een frisse kijk hoe de organisatie te steunen in koerswijzigingen, of juist de concretisering van bedrijfsdoelstellingen en zichtbaar gedrag bij de medewerkers van uw bedrijf.

Gert-Jan Egberink

Gert-Jan Egberink werd op 25-jarige leeftijd een van Nederlands jongste schooldirecteuren. Hij is nu coördinator strategisch beleid bij een grote onderwijsinstelling. Hij is mede-oprichter en bestuurslid van Zikke, een stichting die scholen helpt om hun onderwijs levensechter te maken. Ook is hij initiatiefnemer van Hangaar21, een techniekbedrijf van kinderen van 6 tot 18 jaar. Gert-Jan is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd loopt hij marathons en is hij politiek actief.

Jan de Jonge

Jan de Jonge heeft 30 jaar ervaring als organisatieadviseur en coach, met
name binnen overheid, zorg en onderwijs. Hij is medeoprichter en partner van Nieuworganiseren.nl. Zijn aanpak kenmerkt zich door een nuchtere beide-benen-op-de-grond benadering. Jan schrijft over transformatieprocessen, leiderschap en participatie.