Proeven aan Holacratie

In oktober 2015 werd tijdens de Bakkerij Anders Organiseren al duidelijk dat Holacratie een echt buzz-word begon te worden. Tijdens de Noorderlinkdagen vertelde Jorg Vletter van Voys er meer over, en nu hebben we het voor elkaar gekregen dat twee Groninger bedrijven die iedere dag Holacratisch werken, hun deuren openen voor geïnteresseerden.

Wat is holacratie?

Holacratie is een organisatiemodel dat door steeds meer bedrijven aangenomen wordt. In dit model zijn collega’s volledig verantwoordelijk voor hun eigen werkzaamheden. Iedereen is ondernemer binnen zijn eigen ‘rollen’. Het onderscheidt zich voornamelijk in de overleggen: Geen oeverloze vergaderingen, maar collega’s die een ‘spanning’ benoemen en direct op zoek gaan naar een werkbare oplossing. En geen functienamen meer, maar rollen, die ook elke zoveel weken kunnen veranderen…


Aanmelden


Datum: vrijdag 28 oktober
Locatie: Concept7 en Voys
Programma:
10:00 -1200 bezoek Concept7
12:15 -13:00 Lunch tussendoor in Waar (Mediacentrale)
13:00-15:00 bezoek Voys

Maximale groepsgrootte: 8-12 personen bij Concept7 en 15 personen bij Voys.


Concept7 - Stefan WobbenBij Concept7 geeft Stefan Wobben meer inzicht in hoe holacratie voor hen werkt. Als een van de mede-oprichters van Concept7 tekende hij twee jaar terug de “Holacracy Constitution” waarin de verantwoordelijkheid voor het bedrijf werd overgedragen van het management-team naar de medewerkers. Stefan schreef ook het recente boek “Handboek Betekenisvol Ondernemen” samen met Kees Klomp.

Voys - Joris Beltman
Voys was vanaf het begin gewend om zonder managers te werken, en deelde zelfs het Voys Handboek met de wereld om te laten zien hoe ze dat deden.

Vorig jaar besloot ook Voys om holacratisch te gaan werken, en werd de oprichter ‘gewoon’ Chef leuk werk… Joris is ‘spraakmaker’ bij Voys en vertelt hoe dat in zijn werk ging en deelt hoe de dagelijkse gang van zaken voor hem en zijn collega’s veranderde.