OpenStad

Op zaterdag 19 maart 2016 zetten bedrijven in Groningen deuren open die normaal voor het publiek gesloten blijven.Tijdens OpenStad is iedereen welkom om te zien wat Groninger bedrijven doen en maken. Want ondernemers zijn trots op hun bedrijf. OpenStad toont aan waarom!

OpenStad 2016 is de eerste bedrijvendag van de stad Groningen. Op zaterdag 19 maart 2016 zetten bedrijven hun deuren open voor klanten, studenten, familie van werknemers, werkzoekenden, scholieren - kortom, voor iedereen die graag wil weten wat er achter de schermen gebeurt in het Groningse bedrijfsleven. Een unieke gelegenheid om te kunnen zien waar ondernemers trots op zijn!

Waarom OpenStad

Er gaat niets boven Groningen - en dat geldt zeker ook voor de bedrijven in de stad. Maar lang niet iedereen weet wat voor mooie ondernemingen er zijn, wat er gemaakt, uitgevonden of uitgevoerd wordt. De initiatiefnemers, Stad-Groninger ondernemers, vinden dat ondernemers dat moeten laten zien. Aan de inwoners, studenten, scholieren - kortom, aan de hele stad. Daarom zetten bedrijven één keer per jaar de deuren open voor iedereen, om te laten zien hoe trots ze zijn op hun bedrijf.

Dus waarom OpenStad: omdat er niets gaat boven Groningen!

Inspiratie

De inspiratie voor de Groningse OpenStad is het grote succes van de Open Bedrijvendag Drenthe. In 2015 deden hier 450 bedrijven aan mee en kwamen er ruim 85.000 mensen een kijkje nemen. Daarmee werd het de grootste Bedrijvendag van Nederland. De tevredenheid bij de ondernemers in Drenthe over deze dag is voor OpenStad de aanleiding geweest om dit unieke evenement ook voor de stad Groningen te organiseren.

OpenStad

Zaterdag 19 maart
10.00 – 16.00 uur