Workshop: Groeimindset kun je leren

Op 1 oktober organiseren we met Cees Frankruijter een workshop voor medewerkers over hoe onze mindset ons denken en handelen bepaalt en hoe we kunnen leren denken en communiceren vanuit groeimindset.

Wat is mindset?

Ben je nieuwsgierig naar welke invloed jouw mindset heeft op jezelf en anderen? Dan is de workshop 'Groeimindset kun je leren' wellicht interessant voor jou. Cees Frankruijter van het Mindset Instituut in Groningen neemt je mee in de psychologie van overtuigingen en verwachtingen: mindset

Mindset is hoe je denkt en wat je overtuigingen zijn. Overtuigingen en verwachtingen over jezelf en die van anderen hebben een grote invloed op wat je denkt of zegt. Je kunt je mindset ontwikkelen (ook dat is een mindset, in dit geval gericht op groei). In deze workshop krijg je een introductie over de breinkennis achter mindset en maak je kennis met de verschillen tussen een fixed mindset en een growth mindset.

Veranderen is leuk

Hoe je omgaat met veranderingen, bijvoorbeeld op het werk en nieuwe dingen leren heeft invloed op je motivatie en gedrag. Denken en communiceren vanuit groeimindset is de sleutel die de deur naar transitie opent. Een groeimindset zet je eigen brein en die van anderen open voor leren, ontwikkelen en veranderbaarheid. Als je gelooft dat je altijd beter kunt worden, zoals sporters doen, dan wil je uitgedaagd worden, leren en jezelf verbeteren. De vaardigheden die bij een groeimindset horen zijn te leren. 

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers die werken in een functie op mbo-niveau die zelf de regie willen houden over de eigen loopbaan in een veranderende arbeidsmarkt.

Op 29 oktober organiseert Noorderlink  een workshop over mindset speciaal voor leidinggevenden. Hou voor meer informatie onze activiteiten-agenda in de gaten.

Aanmelden

Cees Frankruijter, directeur Mindset Instituut, Groningen

“Met het Mindset Instituut wil ik bijdragen aan een ontwikkelingsgerichte samenleving. Dat doen we door workshops en lezingen te organiseren over brein, leren en mindset. En met name door mensen te helpen om ontwikkelingsgericht en vertrouwenwekkend te leren denken en doen in (individuele) leertrajecten. Iedereen die wil kan daarmee oefenen en vaardigheid in opdoen. Ik woon in Groningen, waar ik ooit bedrijfskunde heb gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan leren.”