Masterclass Heidi Jansen: Werk en Zingeving

Werk is één van onze belangrijkste bronnen voor zingeving. Werk kan namelijk een plek zijn waar we gezien en gewaardeerd te worden, waar we deel zijn van een gemeenschap. Werk geeft structuur aan ons leven en werk geeft bestaanszekerheid. Een belangrijke voorwaarde voor zingeving is dat we ons geborgen voelen en dat heeft werk ons lange tijd geven.

Echter, die geborgenheid wordt door flexibilisering en de voortdurende dreiging van reorganisaties steeds meer aangetast. Daarnaast komt ons werkplezier ook nog eens onder druk te staan door de nadruk die er de afgelopen decennia is komen te liggen op persoonlijk succes, op prestaties en continue concurrentie met elkaar. Er is een vertoog (een gemeenschappelijk verhaal over hoe de wereld in elkaar zit) ontstaan, waarin we steeds moeten bewijzen dat we succesvol zijn. We moeten zelfsturend zijn en zijn verantwoordelijk voor onze employability.

Dat vinden we vanzelfsprekend, maar is dat eigenlijk wel zo? Wat zijn de kosten van deze manier van naar de werkelijkheid kijken? En is een andere zienswijze mogelijk? Het antwoord daarop is ja!

De rode draad van deze (gratis) masterclass is ons werk in de prestatiemaatschappij. Heidi Jansen vertelt over de betekenis dat werk voor ons heeft, waarom werk belangrijk is voor zingeving en waarom dit problematisch is geworden. Natuurlijk wordt er ook gekeken welke alternatieven er zijn en wat we vanaf nu anders kunnen doen. Genoeg informatie dus dat je aan het nadenken zet. Heb jij een vraag over dit onderwerp? Na afloop van de masterclass zal Heidi ook kijkersvragen beantwoorden.

Meld je dus snel aan en bedenk alvast wat je aan Heidi Jansen zou willen vragen!


Aanmelden


Heidi is op 18 maart tussen 20.00 en 21.00 uur ook tafelgast tijdens de speciale Noorderlinkdagen Expeditiespecial. Daar zal ze met presentator Arno van der Heyden en de andere gasten in gesprek gaan. Klik hier om je voor deze Expeditiespecial aan te melden.


Over de spreker

Heidi Jansen is promovenda op het gebied van werk en zingeving aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is adviseur werk en zingeving en opleider van loopbaanadviseurs. Ruim vijfentwintig jaar was ze in gesprek met mensen over hun werk. Ze schreef het boek ‘Werk en Zingeving’. Sinds 1994 heeft ze een eigen praktijk voor loopbaanadvies en begeleidde mensen uit uiteenlopende organisaties bij het vinden van werk. In 2019 startte ze met twee partners Buro Waai, adviesbureau voor zinvol werken.Noorderlinkdagen / Expeditie van betekenis

Dit event vindt online plaats en is gratis toegankelijk voor alle medewerkers van bij Noorderlink aangesloten organisaties.

Dit event wordt georganiseerd in het kader van de Noorderlinkdagen/Expeditie van betekenis. Dit is een negen maanden durend project met kennis, inspiratie en verbinding voor sociaal en duurzaam leven en werken in Noord-Nederland. Lees en bekijk meer over de expeditie op www.noorderlinkdagen.nl.