Masterclass Agnes Schilder: Verlangen naar verbinding

Als 2020 ons één ding heeft geleerd dan is het wel onze behoefte aan verbinding. Thuiswerken, niet naar school, geen bezoek, isolatie, het doet iets met onze relatie met onze medemens. Wat maakt dat we zo’n behoefte aan verbinding hebben? 

Agnes deelt in haar masterclass hier inzichten over uit zowel de Westerse als de  boeddhistische psychologie. In eerste instantie lijken dat wellicht twee werelden, totdat we wat beter kijken en luisteren, dan opeens blijkt dat er veel samenkomt. In hoog tempo neemt Agnes ons mee naar de wortels en de toekomst van haar vakgebied: de positieve psychologie. Wetenschap, toepassingen en humor wisselen elkaar af als ze vertelt over de psychologie van mensen, werk en gezondheid. Visies uit lang vervlogen tijden blijken nog steeds verrassend actueel te zijn. Waar dat toe leidt? Eén ding is zeker: positieve psychologie werkt! Ook, of misschien wel juist, in 2021. 

BekijkenDe masterclass wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit NHL Stenden in Leeuwarden. Het is mogelijk om de masterclass achteraf terug te kijken via noorderlinkdagen.nl.

Tussen 20.00 en 21.00 uur op 4 februari is Agnes ook tafelgast tijdens de speciale Noorderlinkdagen Expeditiespecial. Daar zal ze met presentator Arno van der Heyden en de andere gasten, zangeres Nynke Laverman en directeur P&O van het UMCG Michiel Kahmann in gesprek gaan over het diepgewortelde menselijk verlangen naar verbinding.