Masterclass: nieuwe generaties in vergrijzende organisaties

Inloop
vanaf 9.00 uur

Aansluitend lunch

Waar
Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen

Over nieuwe generaties senioren, leiders en junioren en hun potentie om de eigen vergrijzende cultuur bij de tijd te houden.

Zo’n 85 % van de Nederlandse organisaties vergrijst spectaculair, tot 2035! Daar zijn komende decennia oudere generaties de grootste en de jongste de kleinste.
Dat roept allerlei nieuwe vragen op, zoals: 

  • Hoe blijven we met onze vergrijzende organisatie innovatief, vitaal en bij de tijd?
  • Hoe blijven we een aantrekkelijke werkgever voor de oudste en de jongste generatie?
  • Hoe voorkomen we dat junioren met hun natuurlijke vernieuwingsdrang vastlopen in de bestaande cultuur?
  • Hoe zorgen we dat de rijke ervaringskennis van senioren eigentijds wordt benut?

Vanuit een generatieperspectief worden verrassende mogelijkheden zichtbaar.

In een interactieve masterclass komen alle generaties (op video) voorbij. We verkennen waar iedere generatie, van de oudste tot de jongste, de meeste werkenergie van krijgt. Daar zit de potentie om zelf vitaal en de eigen organisatie bij de tijd te houden. Mythes, zoals ‘senioren willen niet meer vernieuwen’ en ‘de jongeren van nu zijn egoïstisch en bijdehand en hebben ons senioren niet nodig’ worden doorgeprikt. We eindigen met videobeelden van de aankomende generatie junioren, de authentieke generatie Z (2000-2015).

De sociaal economische en ecologische toekomst van Nederlandse organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle generaties.

Aart Bontekoning doet als organisatiepsycholoog al twintig jaar onderzoek naar opvolgende generaties in organisaties en promoveerde daarop in 2007. In zijn laatste boek ‘nieuwe generaties in vergrijzende organisaties’ beschrijft hij op een toegankelijke manier de verrassende uitkomsten van zijn onderzoek. Hij is een veelgevraagd spreker over dit thema.

De kosten van deze masterclass bedragen
 €140,- ex btw per persoon.

Aanmelden