Management Development Programma

Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden verder met het Management Development Programma van Noorderlink. Het programma helpt je je eigen leiderschapsstijl te ontdekken en opgedane inzichten bewust en effectief te leren inzetten.

In het programma behandelen we de volgende thema’s:

 1. Persoonlijk Leiderschap. Zelfinzicht vormt de basis om je te kunnen ontwikkelen. Je krijgt gedurende de eerste dag inzicht in je eigen gedragsstijlen, sterke punten en valkuilen en we helpen je deze ook bij anderen te herkennen.
 2. Effectief communiceren. Middels inzicht in communicatiestijlen en het bewust(er) leren toepassen hiervan, kun je jouw zelfsturend en beïnvloedend vermogen verder vergroten. Ook leer je hoe je jouw verhaal of boodschap op een goede wijze kunt overbrengen.
 3. Leidinggeven aan anderen. Een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Hoe krijg je anderen in beweging, en hoe ontwikkel je jouw eigen leiderschapsstijl?

We besteden uitgebreid aandacht aan de persoonlijke leerdoelen van iedere deelnemer en omdat we werken met kleine groepen, leer je de anderen deelnemers snel kennen en is er voldoende ruimte om ervaringen met elkaar te delen.

Deelnemers krijgen meer inzicht in hun eigen gedragsstijlen en aan de hand van leiderschapstheorien van o.a. Blanchard, Collins, Covey en Sinek gaan ze op zoek naar hun eigen leiderschapsstijl.

We kijken naar organisatiesystemen en leren hoe je de motivatie en betrokkenheid binnen je team kunt vergroten. Met behulp van communicatiemodellen en diverse praktijkgerichte opdrachten leggen we de link naar de werksituatie waar de opgedane inzichten vervolgens ook weer toegepast kunnen worden.

Het programma biedt veel afwisseling en wordt verzorgd door verschillende trainers.

Wat levert het op

Tijdens het programma streven we naar het realiseren van de persoonlijke leerdoelen van alle deelnemers en in algemene zin zal het programma ook bijdragen aan:

 • Het verkrijgen van inzicht in je eigen gedragsstijlen.
 • Het ontdekken van leiderschapsprincipes die bij jou passen.
 • Het herkennen van effectieve en ineffectieve communicatiepatronen.
 • Het kunnen inzetten van storytelling om je boodschap over te brengen.
 • Het herkennen van systeemkrachten binnen organisaties.
 • Het leren beïnvloeden van de motivatie en betrokkenheid binnen teams.

Doelgroep

Iedereen die zijn of haar leiderschapsvaardigheden verder wil ontwikkelen en gemotiveerd is om hier op een actieve wijze mee aan de slag te gaan.

Kunnen reflecteren op je eigen handelen en het jezelf open en kwetsbaar durven opstellen, zijn competenties die je tijdens het programma zeker van pas zullen komen.

Planning / Duur en data 

Het MD Programma is een 3-daags programma en vindt plaats bij Cvites, aan de Ermerweg 88H in Emmen. Het programma zou starten in het voorjaar van 2020. Echter, door de corona-crisis is het verschoven naar het najaar en met kleinere groepen, zodat we de RIVM-richtlijnen kunnen volgen. 

 • Dag 1: donderdag 05 november 2020 - Persoonlijk leiderschap
 • Dag 2: donderdag 12 november 2020 - Effectief communiceren 
 • Dag 3: donderdag 26 november 2020 - Leidinggeven aan anderen

De dagen starten om 09:00 uur en duren tot ca. 16:30 uur. Alle dagen zijn volledig verzorgd, inclusief lunch en afsluitende borrel.

Aantal deelnemers

De groepen bestaan uit 6 tot max. 7 deelnemers. 

Aanmelden

Over de trainer

Marten van der Molen is teamcoach en begeleidt het MD programma. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van teams en professionals binnen organisaties is Marten zijn ambitie.

Tijdens zijn carrière heeft hij diverse leidinggevende functies bekleed en ervaren hoe belangrijk het is dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen en in staat gesteld worden om hun talenten te benutten. Juiste aandacht hiervoor leidt tot veel meer effectiviteit en motivatie; en tot betere teamprestaties!

Naast het verzorgen van diverse team- en leiderschapsprogramma’s coacht Marten ook leidinggevenden bij hun ontwikkelvraagstukken. Als vrijwilliger zet Marten zich in voor Make-A-Wish Nederland om de liefste wensen voor kinderen met een ernstige ziekte te realiseren.

Bij dit programma werkt Marten samen met andere trainers die ook ieder een onderdeel van verzorgen. Dit zijn: Heidy Vedder, Erik Mathlener, Agnes Kortwijk en Goof van Amelsfoort.

         

We volgen de richtlijnen

Bij de organisatie van al onze events volgen we de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Gelden er voor een event specifieke richtlijnen, dan worden alle deelnemers hierover persoonlijk geïnformeerd.