Hoe maak je een sterke eerste indruk?

Een sterke eerste indruk wordt bepaald door je uitstraling en je uiterlijke verschijning. In deze bijeenkomst leer je een aantal manieren om beide te verbeteren. Je gaat aan de slag met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), een manier om je anders te gaan voelen door anders te gaan denken en je krijgt een persoonlijke kledingadvies. Aansluitend is er een netwerkmoment met lunch en loopbaancoaches. Deze activiteit is bedoeld voor mbo-geschoolde medewerkers van Noorderlinkorganisaties van wie het werk verdwijnt of in de toekomst verandert.

NLP: ‘Stralend van binnenuit’

Wat straal jij uit? Hoe jij over jezelf denkt, heeft invloed op hoe je je voelt en hoe je overkomt. Wanneer je bijvoorbeeld een presentatie moet geven, een netwerkbijeenkomst bezoekt of een sollicitatiegesprek voert is het fijn als je ontspannen en zelfverzekerd overkomt. Dan helpt het als je positieve gedachten over jezelf hebt: Ik heb de kwaliteiten, ik heb hier zin in, ik ben de juiste man/vrouw voor deze job, ik heb dit eerder gedaan met goed resultaat, kom maar op! Je hebt een krachtige uitstraling. Maar vaak zijn we helemaal niet zo zeker van onszelf en durven we er niet echt voor te gaan. We zijn bang dat we het niet kunnen, dat anderen beter zijn, dat het toch nooit gaat lukken, dat we te oud zijn, niet goed opgeleid, er geen geld genoeg is, enzovoorts…. Deze vaak hardnekkige negatieve gedachten kunnen ons behoorlijk dwars zitten en belemmeren om onze doelen te halen. Je blijft liever in je veilige comfortzone.

Anita Schelling, NLP Trainer & Coach laat je in deze workshop de kracht van overtuigingen ervaren. Je krijgt inzicht in het ontstaan van overtuigingen, de invloed van overtuigingen op je stemming en je gedrag en je leert hoe je je overtuigingen kunt ombuigen zodat ze je gaan helpen. Je ziet mogelijkheden, voelt je zekerder en gaat stappen zetten.

Zoals Pippi Langkous zegt: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

StyleSense (zakelijk) Kledingadvies

Hoe jij eruit ziet en hoe jij jezelf presenteert zegt veel over wie jij bent en waar voor je staat. In dit onderdeel word je geholpen met het versterken van je persoonlijk imago, professionele aanwezigheid en zelfvertrouwen. Je leert de juiste kleur- en kledingkeuzes te maken die passen bij je gezicht, figuur, persoonlijkheid, huidige functie en zakelijke ambities. Door je bewust te worden van wie je bent, wat je uit wilt stralen en hoe je dat zichtbaar maakt in je kleding zul je in staat zijn in elke werksituatie een succesvolle indruk achter te laten. Laat kleding voor je werken!

Gedurende de workshop ga je ook aan de slag met het onderzoeken van je eigen stijl, middels een opdracht. De uitkomst hiervan wordt meegenomen in het 1 op 1 gesprek. Aan de hand van het 1 op 1 gesprek krijg je per mail je persoonlijke kledingadvies toegestuurd.

Netwerklunch met loopbaanadviseurs

Na de twee workshops is er een netwerkmoment met lunch. Enkele loopbaanadviseurs uit de Noorderlink-organisaties zijn hierbij aanwezig. Ook is er dan gelegenheid om met de workshopgevers na te praten.

Stuur een foto mee

Babette Aquino zal tijdens de workshop ‘Zakelijk Kledingadvies’ elke deelnemer individueel tips geven. Ze heeft hiervoor vijf minuten per deelnemer. Daarom het verzoek om met je aanmelding twee foto’s toe te sturen, zodat Babette zich goed kan voorbereiden en in deze vijf minuten de tijd heeft om je van voldoende tips te voorzien.

De foto’s kun je tegelijkertijd met het aanmeldformulier meesturen via de upload mogelijkheid. Je kunt de foto’s ook rechtstreeks mailen naar verandermee@noorderlink.nl

foto 1: van je gezicht
foto 2: van je gehele postuur

Doelgroep

Deze activiteit is voor mbo-geschoolde medewerkers van Noorderlinkorganisaties van wie het werk verdwijnt of in de toekomst verandert en die zich vanuit de gedachte 'een leven lang leren' willen blijven ontwikkelen.

Het programma

9.00 uur
Welkom

9.15 - 10.30 uur
Workshop: NLP ‘Stralend van binnenuit’, Anita Schelling
Workshop: StyleSense Zakelijk Kledingadvies, Babette Aquino

10.30 - 10.45 uur
pauze

10.45 - 12.00 uur:
Workshop: StyleSense Zakelijk Kledingadvies, Babette Aquino
Workshop: NLP ‘Stralend van binnenuit’, Anita Schelling

12.00 - 13.00 uur
Netwerkmoment

Datum, locatie, kosten

Datum: 29 januari 2019
Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen
Toegang: Gratis

Aanmelden

De deskundigen

Anita Schelling:

Ik heb het leven vaak ingewikkeld gevonden. Werd er bij vlagen somber en overspannen van. Het volgen van mijn eerste NLP opleiding was een grote eyeopener. Je kunt je echt anders voelen door anders te gaan denken. Toen ik dat kon snappen en ervaren werd ik zo enthousiast dat ik mij heb laten omscholen tot NLP trainer en coach en inmiddels help ik mensen om ook (weer) zelf de baas te worden over hun leven. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en vertel je graag meer in deze workshop zodat ook jij kunt ervaren dat het echt anders kan!!

Babette Aquino:

Na een aantal jaren in financiën, arbeidsbemiddeling en onroerend goed te hebben gewerkt, weet ik als geen ander dat de eerste indruk er echt toe doet. Met deze kennis en mijn fascinatie voor mode besloot ik in 2015 om als zakelijk stylecoach mijn eigen bedrijf StyleSense te starten.

Dit is een activiteit in het kader van de bewustzijnscampagne 'Verander mee'.