Proeverij: Liefst fluitend naar je werk tot je pensioen

Liefst fluitend naar je werk tot je pensioen!

Herken je dit?

Je ging altijd met plezier naar je werk. Het gaf je energie.
De laatste tijd merk je dat het soms moeizamer gaat.
Ook heb je regelmatig het gevoel dat je niet meer echt gezien wordt in je werk.
Je weet even niet goed meer waar je echt blij van wordt.
Je wordt ouder, dat merk je zo nu en dan. Af en toe is dat best lastig.

  • "Hoe ga ik het volhouden tot mijn pensioen, hoe lang moet ik eigenlijk nog?” Je schaamt je een beetje dat je dit denkt. Tot je eigen verbazing heb je kort geleden je pensioenoverzicht bekeken......die met de schuifjes…
  • “Iedereen lijkt wel sneller en jonger dan ik, doe ik er nog wel toe?” "Ben ik de enige?" Vraag je je misschien af. 

Als je dit herkent…

Dán lijk je ongetwijfeld op de klanten met wie ik graag werk. Ik kan ik je geruststellen: heel veel (oudere) medewerkers lopen hier tegenaan.
En: het is géén ramp, het is meer een nieuwe situatie die om een oplossing (of: aanpassing) vraagt. Die oplossing is er heus wel!

De proeverij is bedoeld om je te inspireren.

Het is een actief programma waarin handvatten worden gegeven die helpen om een nieuwe, energieke draai aan je werk en je loopbaan te geven. De inzichten uit de proeverij zijn o.a. gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek vanuit de positieve psychologie en de neuropsychologie.

Doelgroep:

  • Iedereen die wil weten en ervaren hoe hij of zij positieve veranderingen kan aanbrengen in zijn of haar dagelijkse werk of loopbaan.
  • Iedereen die graag met plezier wil doorwerken tot zijn of haar pensioen.
  • Managers en HRM-‘ers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Aantal deelnemers: 8 - 50
Duur: 1/1.5 uur
Kosten: Gratis voor medewerkers van bij Noorderlink aangesloten organisaties.

Aanmelden

Bureau Positief Vernieuwen:

De Proeverij wordt gegeven door Heleen van der Kooi, eigenaar van Bureau Positief Vernieuwen. Heleen is psycholoog, loopbaanprofessional, trainer en HR-adviseur mobiliteit.

Tegenwoordig richt zij zich vooral op oudere medewerkers met veel werkervaring die ernaar verlangen om met energie en plezier tot hun pensioen door te werken op een manier die bij hun past. Haar werkwijze en adviesstijl kenmerken zich o.a. door de volgende begrippen: Vitaliteit, Verbinding, Transparantie, Originaliteit, Directe communicatie, Resultaatgerichtheid, Enthousiasme en Sensitiviteit. Liefst met een kwinkslag!