Levensfasebewust beleid: hoe maak je van alle generaties geluksgeneraties?

Een seminar vol ervaringen van jong en oud, en een pragmatische blik op de veranderkracht van generaties

In alle organisaties werken medewerkers die in verschillende levensfasen verkeren. Dat is het makkelijkst te zien aan de generaties waar de medewerkers toebehoren. Wie kijkt naar de arbeidsvoorwaarden van de verschillende generaties op de werkvloer, zou kunnen denken dat sommige generaties meer pech hebben dan andere generaties. Bijvoorbeeld omdat ze minder gezond en fit zijn, of omdat ze minder pensioen opbouwen.

Tijdens dit seminar bekijken we een aantal manieren om ervoor te zorgen dat alle generaties op de werkvloer optimaal tot hun recht komen.

Aanmelden

De Gemeente Emmen en Provincie Fryslan delen hun ervaringen met het Generatiepact. Hoe maken oudere medewerkers plaats voor jonge medewerkers, en zorg je voor goede kennisoverdracht?

Voys komt vertellen hoe zij als jong bedrijf hebben gestoeid met hun beloningsstructuur. Niet alleen was er nog niets om mee te werken toen ze begonnen (in de zin van CAO’s etc), maar bovendien werken ze zonder de traditionele hiërarchie en functie-omschrijvingen die grotere traditionele organisaties wel kennen. Wat hebben zij geleerd waar wij ook wat aan kunnen hebben?

Ten slotte komt Aart Bontekoning vertellen over de verander-energie van iedere generatie, en hoe je dat concreet vanuit arbeidsvoorwaarden zo goed mogelijk faciliteert. (Je kent Aart Bontekoning misschien nog van de Noorderlinkdagen 2016, toen verwoordde hij het zo:  (Aart Bontekoning in 1 minuut)bekijk video Grote kans dat het generatieperspectief van Aart nog onverwachte verrassingen oplevert.


Programma

13.00 uur inloop
13.30 uur opening en start presentaties

  • Generatiepact ervaringen Gemeente Emmen
  • Generatiepact ervaringen Provincie Fryslan
  • Beloningsstructuur ontwikkeling Voys

14.30 uur pauze
15.00 uur Aart Bontekoning
16.00 uur De perspectieven verbinden
16.30 uur einde met borrel
17.30 uur deur dicht


Locatie

Provincie Drenthe (Provinciehuis)
Westerbrink 1, 9405 BJ Assen