Leergang: Krachtige leider in verandering - editie startende leider

Je bent net gestart als leidinggevende. Met minder dan drie jaar ervaring sta je aan het begin en je wilt graag groeien in je rol, in je visie, in je zelfvertrouwen. Welke stijl past bij mij? Welke positie heb ik en hoe vul ik die zo goed mogelijk in om bij te dragen aan de doelen van mijn team en organisatie? Hoe neem ik mijn team mee in verandering en verdraag ik de onzekerheid en chaos die bij verandering horen? Hoe bouw ik mee aan onze (veranderende) cultuur? Zoveel vragen waar zoveel startende leidinggevenden mee rondlopen!

Wij dagen je uit om diep in jezelf te duiken, om antwoorden te vinden en om te groeien naar de krachtige leidinggevende die je graag wilt zijn.

In het najaar van 2022 start een speciale editie voor startende leidinggevenden van de leergang Krachtige leider in verandering. In vijf maanden ontwikkel je jouw inzicht en jouw kracht. Met nieuwe perspectieven en visie op leiderschap, veranderen en cultuur. Met mouwen opstropen. Met veel werkvormen en andere concrete instrumenten voor jouw dagelijkse praktijk. Alles met als doel om te ontdekken wie jij bent als leider en veranderaar. Aan het eind van de leergang heb je een bomvolle toolbox met jouw naam erop: je vult hem zelf met de kennis, interventies en werkvormen die bij jou passen.

Als je meedoet, draag je ook bij aan onze prachtige regio. Want we gaan samen expertise opbouwen, door ervaring op te doen, te experimenteren en te verbinden. En dan bundelen we onze denkkracht voor een complex maatschappelijk vraagstuk in Noord-Nederland.

Wat gaan we doen?

Van november tot en met maart 2023 duik je diep in jezelf: wie ben ik als leider? Jij springt erin, wij zorgen voor de duikplank, de diepte, de luchtbellen, de opwaartse kracht!

Eerst verdiep je je in de ontwikkelingen en de toekomst van leiderschap en vorm je daar visie op. Wat zijn je belangrijkste rollen en taken? Wat vraagt de wereld van je, wat vraagt jouw organisatie, jouw team? Dat gaan we samen onderzoeken. Omdat die wereld, organisatie en mensen voortdurend in beweging zijn, zoomen we ook in op verandering. Je leert kijken vanuit meerdere perspectieven en disciplines, binnen en buiten je organisatie. Wat ziet de organisatiekundige? Wat ziet de psycholoog? Wat ziet de antropoloog? En nadat je al deze verschillende brillen hebt opgezet: wat zie jij? Cultuur is daarin een rode draad, dus daar hebben we veel aandacht voor. Net als voor gespreksvoering.

Op al deze thema’s krijg je verrijkende nieuwe perspectieven én heel concrete handvatten, methodes en werkvormen waar je mee aan de slag gaat, in de praktijk, met echte vraagstukken. Doen, experimenteren, evalueren, herhalen, feedback geven en krijgen, gaandeweg vul je zo je eigen toolbox.

Uiteindelijk is het allemaal onderdeel van de duik die je neemt in jezelf. Je leert jezelf op allerlei manieren kennen. Je ontdekt wat jouw persoonlijkheid en aanpak typeert. Hoe je in het grotere geheel past. Hoe jij er betekenis aan geeft en welk effect je hebt op de mensen om je heen.

Wat levert het je op?

Na deze leergang:

  • ben je gegroeid in je rol: je weet wie jij bent als leider en veranderaar
  • heb je inzicht in leiderschap van de toekomst
  • kijk je met een brede blik en vanuit onverwachte perspectieven naar veranderprocessen
  • ben je je bewust van de positie die je hebt en hoe je die kunt inzetten voor jouw team en organisatie
  • heb je ontdekt welke stijlen en aanpakken in leidinggeven en veranderen wel en niet bij jou passen
  • ga je met meer zekerheid en vertrouwen een verandering aan
  • durf je dingen te laten ontstaan, herken je het juiste moment om een ontwikkeling aandacht te geven en weet je wat je allemaal kunt doen om eraan bij te dragen
  • kun je verdragen dat je bij verandering niet precies weet waar het heen gaat
  • heb je een brede toolbox vol concrete werkvormen en interventies, afgestemd op jouw context
  • draag je met impact bij aan betekenisvolle verandering in Noord-Nederland

De trainers

Twee expertdocenten delen hun kennis en ervaring met je.


Nicoline Mulder neemt je een dag lang mee in verandering. Ze vertelt je alles over de chaos en orde daarvan en we gaan uitgebreid spelen met de wetten van ‘chaorde’. Zo leer je patronen herkennen, ga je zien wat er echt gebeurt als niet alles volgens plan loopt en ontdek je wat dat voor jou betekent.

karin van mensvoort

Antropoloog Karin van Mensvoort is expert in leiderschap en misschien wel het lastigste onderdeel van verandering: cultuur. In een paar minicolleges vertelt ze hoe cultuur zich vormt en hoe mensen in andere culturen hiernaar kijken. Ook zij laat je vooral doen, oefenen, met onder meer dialoogvormen en andere methodes.

Kerndocenten

Twee vaste kerndocenten begeleiden je de hele weg: Renate Kamp en Cato Paridaens. Uiteraard delen ook zij hun expertise met je. Ze helpen je daarnaast bij het leggen van logische verbindingen tussen alle onderdelen en ze dagen je uit: ga het maar doen, ook tussen de vijf bijeenkomsten door. Dan werk je aan een concrete opgave in je eigen context, als onderdeel van deze leergang.

Renate Kamp is een ervaren (verander)manager, consultant en trainer. Ze is bedrijfskundig opgeleid en begeleidt in allerlei rollen verandertrajecten. Al veel organisaties legden taaie, complexe organisatie- of veranderkundige vraagstukken in haar handen. Die brengt ze terug tot de kern en naar een oplossing. Altijd met humor en een heldere, sterke visie. Renate is eigenaar van Hollandse Nieuwe.

Cato Paridaens is gespecialiseerd in arbeids- en organisatiepsychologie en veranderkunde. Een belangrijke pijler onder deze leergang is haar onderzoek naar wat leidinggevenden nodig hebben en willen leren als het gaat om hun rol in organisatieverandering. Cato is consultant bij Hollandse Nieuwe en ondersteunt organisaties in ontwikkeltrajecten.

Aanmelden