Interview: In gesprek over de dood met Sander de Hosson

Geneeskunde, dat is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. In zijn bundel ‘Slotcouplet’ laat longarts Sander de Hosson zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt.

Op dinsdag 9 maart spreekt Evelien Bouma met Sander over zijn werk, over kwaliteit van leven, zijn pleidooi voor meer menselijkheid in de zorg en over zijn worsteling met de vraag die veel artsen hebben: waar ligt de grens van de geneeskunde? Moet wel alles wat kan? 

Het interview wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit het Stadslab in Groningen. Ook kijkers kunnen vragen stellen aan Sander via online moderator Lykle de Vries.

Aanmelden

Dit event vindt online plaats en is gratis toegankelijk voor alle medewerkers van bij Noorderlink aangesloten organisaties.

Dit event wordt georganiseerd in het kader van de Noorderlinkdagen/Expeditie van betekenis. Dit is een negen maanden durend project met kennis, inspiratie en verbinding voor sociaal en duurzaam leven en werken in Noord-Nederland. Lees en bekijk meer over de expeditie op www.noorderlinkdagen.nl.