HR Analytics Werk- en leersessie: Datagedreven HR-beleid

Wil je je HR-beleid een boost geven en HR data beter benutten? Kom dan naar de werk- en leersessie HR Analytics op 10 november!

Vanuit praktijksituaties bij Gasunie (door Ron Klingenberg) en provincie Groningen (door Louis Witte) gaan wij in gesprek hoe je vanuit bestaande HR data rond verzuim, verloop, formatie en medewerkerstevredenheid de stap zet naar datagedreven HR-beleid. Hierbij kun je uiteraard je eigen praktijksituatie inbrengen!

HR Analytics, wat is het ook alweer?

HR Analytics heeft de toekomst! HR Analytics biedt handvatten voor het meetbaar maken en interpreteren van data en het vormgeven van HR-beleid van een organisatie op basis van deze data. De rol van HR is de laatste jaren aan het veranderen: meer partner in business, ook op strategisch niveau. Daarnaast zien we een ontwikkeling naar meer ‘datagedreven’ activiteiten. In toenemende mate is er informatie beschikbaar en ook nodig waardoor we steeds meer trends en patronen in organisatiebewegingen kunnen ontdekken. Deze trends en patronen kunnen we benutten als basis om voorspellingen te doen over wat er gaat gebeuren op HR-beleid en aanpalende gebieden. En we zijn steeds beter in staat hierop actief beleid te ontwikkelen. Een kans voor HR om de kwaliteit van initiatieven en adviezen te verbeteren op grond van objectieve data.

Kennisnetwerk HR Analytics: Met elkaar kennis delen

Basisidee van het Kennisnetwerk HR Analytics is ‘leren door te doen’. Ons doel is om kennis en ervaringen rond HR Analytics met elkaar te delen en van elkaar te leren door bijvoorbeeld inspirerende voorbeelden uit de praktijk/best practices met elkaar te bespreken.

 
Het HR Analytics Kennisnetwerk is een initiatief van 
Samenwerking Noord, Noorderlink en NVP.

 

Aantal deelnemers

Maximaal 25 deelnemers

Datum en tijd

10 november 2021

Aanvangstijd: 13:00 CEST
Eindtijd: 15:00 CEST

Locatie

Gasunie, Concourslaan 17, 9727 KC Groningen

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 8 november via de website van Samenwerking Noord

Naar aanmelden