Het Leiderschaps-avontuur: voor wie voorop durft te lopen

Onzekere tijden

Een ding is zeker als (toekomstige) leidinggevende. Je onderneemt, organiseert en gaat voor in onzekere tijden. De kans dat het toch anders loopt dan je dacht, neemt dagelijks toe. Dat brengt je als leidinggevende in bijzondere situaties. Hoe zet je een koers uit, wetende dat dit toch weer ingehaald wordt? Hoe neem je besluiten zonder alles te weten? Hoe inspireer je collega’s en vorm je visie? Hoe ga je overtuigd voor in een context die telkens verandert? Je wilt je zekerder voelen, meer in verbinding en tegelijk minder afhankelijk van de woelige buitenwereld.

De makke van de ‘all-inclusive’ organisatie

Veel organisaties zijn tegenwoordig ingericht als een all-inclusive vakantie of een volledige georganiseerde reis. En dat is ook wel deels te begrijpen. Wij mensen zijn ‘gewoontedieren’ en hebben baat bij vaste patronen en zekerheden. Maar deze tijd vraagt meer avonturiers. Mensen die op pad gaan. Hun gevoel volgen. Het risicovolle onbekende tegemoet. Zodat organisaties die energie kunnen omzetten in innovatie, verandering en ontwikkeling. Leidinggevenden voorop. Dat doet een beroep op je avonturiersbloed. Je vermogen te handelen in onzekere tijden. Avonturieren.

Avonturieren

Avonturieren kun je leren. Door het te doen. Je wendbaarheid vergroten door concrete ervaringen. Het Leiderschapsavontuur wat wij hebben ontwikkeld geeft je als leidinggevende precies deze gelegenheid. De kern van het avontuur bestaat uit 9 flinke leiderschapsopdrachten op je werkvloer. Met effecten op jou, je team en de organisatie. Ontdekken hoe jij dan acteert en daarin groeien. Kiezen voor avontuur met moed in de hand. Deze 9 opdrachten zijn gekoppeld aan de 9 sleutels van Bewust Organiseren. Voor meer info over het leertraject zie: www.leiderschapsavontuur2019.nl.

De proeverij

Tijdens de proeverij laten we jullie proeven aan het Leiderschapstraject. We vertellen over de negen sleutels van Bewust Organiseren en we laten jullie al een beetje het avontuur ervaren ☺. Nieuwsgierig geworden? We zien je graag op de Proeverij!

Even voorstellen, wie zijn wij?

Henk Pieter Bouma

Het avontuur zit in mij. Als jonge en inmiddels iets oudere man nog steeds. Afgestudeerd bedrijfseconoom. Daarna avonturen beleefd bij diverse organisaties in diverse rollen. Sinds aantal jaar werkzaam als zelfstandig professional/ ondernemer. Mijn drive is om meer avontuur in organisaties te brengen. Voor meer info zie www.jubeladvies.nl.


Andre Miedema

Vooral gegroeid via mijn eigen avonturen: twee wereldreizen van een jaar naar alle uithoeken van de wereld, een huwelijk, twee kinderen, een opleiding tot RA en Black Belt/ Six Sigma, daarna tot Intuïtief Begeleider. Sinds een paar jaar zelfstandig ondernemer. Voor leiders, teams en organisaties die veranderprocessen durven te versmelten met persoonlijke ontwikkeling. Avontuur? Kiezen, zaken aangaan, uitproberen, vallen en weer opstaan. It’s life. Voor meer info zie www.consciente.nl

Aanmelden