Bereik betrokkenheid en resultaten in groepen

[let op: in verband met de corona-maatregelen wordt de eerste dag van deze training verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. De andere twee data blijven staan)

Begeleid jij regelmatig (fysiek en/of online) groepssessies of wil je dat meer gaan doen? Wil jij op een leuke manier interactie en betrokkenheid creëren en meer doen met werkvormen? Wil je meer grip op de onderstroom in groepen? 

Compacte en praktische training

Leer tijdens deze compacte en praktische driedaagse training hoe je interactieve (zowel fysieke als online) bijeenkomsten ontwerpt. Je leert hoe je groepen interactief begeleidt om met meer energie resultaten te bereiken en gedeeld eigenaarschap te creëren in beleidstrajecten, veranderprocessen, innovaties, visie- en strategievorming. 

"Het met elkaar doen van de werkvormen, de checklist, templates en korte theorie gecombineerd met de vele voorbeelden, tips, do’s en dont’s maken deze training heel praktisch. Ik kon het de volgende dag meteen toepassen.” 

Leren door te doen 

De trainer(s) "practice what they preach". Je krijgt een concreet vijfstappenplan en handige templates om op een effectieve manier groepsprocessen vorm te geven. Bovendien ga je aan de slag met een eigen praktijkcase. 

Hoe sta jij voor de groep?

Tijdens de training sta je stil bij hoe jij voor de groep staat (fysiek en/of digitaal) en hoe je dit zelf beïnvloedt. Hoe zet je jouw kracht en rust in en hoe kun je omgaan met lastige situaties in groepen. Interventies helpen hierbij. 

"Annet leidt je op een positieve, gestructureerde en insprirerende manier door de lessen van het faciliteren. Ze gaat uit van de kwaliteiten die iedereen al in zich heeft en laat zien hoe je de groep zo optimaal mogelijk het werk kan laten doen."

Driedaagse

Drie dagen met elk een eigen onderwerp:

  • Dag 1: Hoe ontwerp ik een interactieve bijeenkomst met impact?
  • Dag 2: Hoe kies ik de juiste werkvormen?
  • Dag 3: Groepsdynamica, hoe houd ik grip op de onderstroom? 

Trainer: Annet Noordik

Annet Noordik is oprichter van bureau www.hartelijkgefaciliteerd.nl en auteur van het gelijknamige boek ‘Hartelijk Gefaciliteerd - Interactief Veranderen in de Praktijk'. Samen met anderen ontwerpt en begeleidt zij interactieve bijeenkomsten en geeft hierin training.

Hartelijk gefaciliteerd

Hartelijk Gefaciliteerd bestaat ruim 12,5 jaar. Hun aanpak en trainingen hebben zich in de praktijk bewezen. Zo kun je de gratis checklist voor interactieve bijeenkomsten downloaden via de website

Aanmelden

Extra informatie

  • Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats waarin wordt gevraagd naar jouw achtergrond, jouw ervaring met het begeleiden van groepen en jouw leerdoelen.
  • Bij aanvang van de training ontvang je het boek: 'Hartelijk Gefaciliteerd - Interactief Veranderen in de Praktijk'. Hiermee ga je gedurende de trainingsperiode ook aan de slag.

      

We volgen de richtlijnen

Bij de organisatie van al onze events volgen we de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Gelden er voor een event specifieke richtlijnen, dan worden alle deelnemers hierover persoonlijk geïnformeerd.