Hackathon #jeregels

De eerste Noorderlink Hackathon over Slimme Mobiliteit

Wat is een hackathon?
Een hackathon is een evenement waarbij mensen uit verschillende werkvelden samenkomen om een probleem op te lossen. Binnen een vastgesteld aantal uur (meestal 8, 24 of 48 uur) rollen er bruikbare ideeën uit deze pressure cooker. Een ideale manier dus om innovatie te forceren!

Waarom Slimme Mobiliteit?
Interne en externe mobiliteit is kleiner dan gewenst. Er is veel regelgeving in de arbeidsrechtelijke en arbeidsvoorwaardelijke sfeer. Soms lijkt er wel straf te staan op flexibiliteit. Maar er zijn legio mogelijkheden om aan de regelgeving te voldoen en toch de wensen van zowel organisaties als medewerkers naar meer mobiliteit te honoreren. Kijk maar naar het succes van uitzenders, payrollers en detacheerders. Doel van deze hackathon is om dergelijke slimme constructies te bedenken en te beschrijven die in het belang van Noorderlink- organisaties en -medewerkers zouden kunnen worden ingezet.

Mensen met een idee zijn van harte welkom
Een Hackathon begint bij een goed idee. Iedereen kan een goed idee op het gebied van Slimme Mobiliteit inbrengen voor deze hackathon (op voorwaarde dat je er zelf ook bent om het idee te pitchen en deel te nemen aan de hackathon).

Domein-experts moeten vooral ook meedoen
Een hackathon kan alleen succesvol zijn wanneer er verschillende perspectieven bij elkaar komen om de best mogelijke uitwerking van het idee te bepalen. Daarom zoeken we voor deze hackathon de volgende experts:

  • juristen met verstand van het arbeidsrecht, CAO’s etc
  • P&O’ers met verstand van ontwikkelprogramma’s
  • Opleidingsdeskundigen
  • Coaches en leidinggevenden met kennis van persoonlijke ontwikkeling en praktische ervaring met talent management

Valt er iets te winnen?
De aanwezige vakbekwame jury die bestaat uit Mensen Met Echt Verstand Van Zaken En Een Goede Reputatie zal aan het eind van de dag een prijs uitreiken aan het beste idee. 
Er zal ook een publieksprijs zijn en uiteraard staat het ieder team vrij om na afloop van de hackathon vervolg te geven aan hun uitgewerkte idee, binnen hun organisaties.

AANMELDEN 


Datum:
Maandag 24 oktober

Tijd:
10:00 uur

Locatie:
Veiligheidsregio Groningen (Sontweg 10, 9723 AT Groningen)

Programma van de dag

09.30  Inloop
10.00  Plenaire aftrap
10.15  Pitches van de ideeën
10.45  Selectie ideeën en vorming van de teams
11.30  Aftrap, ondertussen lunch buffet
13.00  Verdere uitwerking van de ideeën binnen teams
15.00  Presentatie resultaten
15.45  Jurering en publieksstemming
16.00  Bekendmaking uitslag
16.30  Borrel

Dit event is gratis toegankelijk voor medewerkers van bij Noorderlink aangesloten organisaties.