Proeverij: groeien door teamkracht!

Teamkracht met Prosocial

Hoe kan Prosocial bijdragen aan een inclusieve organisatie.

We hebben het allemaal in ons, de bereidheid om elkaar te helpen en de behoefte om samen te werken. Wil je weten hoe je die vaardigheden kan stimuleren?

Prosocial is gebaseerd op inzichten uit de evolutiewetenschap, ACT (Acceptatie en Commitment Training) en de 8 kenmerken van een effectief team waarvoor Elinor Ostrom de Nobelprijs voor de economie ontving.

  • Ontdek hoe evolutie cultuur en gedrag beïnvloedt (gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten);
  • Leer de acht kenmerken van een effectief team kennen;
  • Hoe kan je de ACT Matrix als instrument inzetten om psychologische flexibiliteit binnen een groep te bevorderen;
  • Wat Prosociaal gedrag;
  • Hoe maak je als individu keuzes die goed zijn voor jezelf èn die ten goede komen aan het functioneren van het team.

Het resultaat is een florerend team waarin de deelnemers veiligheid en welbevinden ervaren waardoor eenieder beter tot zijn of haar recht kan komen. In deze proeverij zal je zelf ervaren wat het effect van jouw keuze kan zijn

Doelgroep: iedere professional die geïnteresseerd is in samenwerken.

Trainer Jenny Blaauwbroek

Jenny heeft jarenlang ervaring als HRM-professional en manager.
Nadat ze ACT (onderdeel van de Positieve Psychologie) ontdekte besloot ze dat ze hiermee verder wilde gaan. Inmiddels heeft ze eigen praktijk, Bamboe-ACT en geeft ze les aan POH-GGZ, therapeuten en coaches maar ook managers en docenten die ACT willen gebruiken om hun effectiviteit te vergroten. Ze coacht mensen die vastlopen en geeft groepstrainingen Veerkracht met ACT. 

Toen ze organisatiepsycholoog Paul Atkins, een van de grondleggers van Prosocial tegenkwam leerde ze hoe je psychologische flexibiliteit in organisaties kan gebruiken om samenwerken te bevorderen. Nadat ze de opleiding tot Prosocial facilitator heeft doorlopen heeft ze enige tijd als coach bij de opleiding van Paul Atkins gewerkt.

Inmiddels heeft een flink aantal teams begeleid en heeft ze als eerste in Nederland een opleiding Teamkracht - Prosocial in het Nederlands ontwikkeld en gegeven.

Wil je meer weten over ACT en Prosocial? Neem gerust contact met mij op. jennyblaauwbroek@bamboe-ACT.nl

Aanmelden