Finale Expeditie: Tot hier en veel verder

Gedenkwaardige afsluiting van de Expeditie van betekenis

Op 3 juni as. zendt Noorderlink rechtstreeks vanuit het ATLAS Theater in Emmen, de finale uit van de Expeditie van betekenis. Met schrijver/acteur Ramsey Nasr, zangeres Nynke Laverman, de Groninger stadsdichter Myron Hamming en presentator Arno van der Heyden.

Op 1 oktober 2020 begon Noorderlink met een Expeditie: een zoektocht naar betekenis en zingeving in een roerig tijdsgewricht. Acht maanden en 18 online events later komt deze Expeditie ten einde met een gedenkwaardige finale: een montagevoorstelling met film, live muziek en community-theater.

Een spannende laatste etappe. Want een deel van de programmering wordt verzorgd door 12 mensen die elkaar twee weken voor de finale nog niet kenden. Nieuwsgierig maar volledig blanco hebben ze zich in een pressure cooker gestort onder leiding van theaterschool & productiehuis Loods13 uit Emmen en eventorganisatie Blend uit Groningen. Is je plek in de samenleving bepalend voor hoe je denkt over ‘betekenis’? Denk je anders over zingeving als je een bijstandsuitkering hebt in plaats van een baan bij een Noorderlinkorganisatie? Hoe verschillend zijn we eigenlijk?

Samen mixen ze de opbrengsten van 8 maanden Expeditie (met o.a. Jan Terlouw, Jochem Myjer, Fokke Obbema, Kees Klomp, Dennis Storm, Agnes Schilder, Heidi Jansen, Sander de Hosson en Dirk de Wachter) met persoonlijke verhalen, talks, spoken word en muziek tot een ritmische, pluriforme productie. Wat het precies gaat worden weten we nog niet, maar we zien nu al dat het maak-proces voor alle betrokkenen heel waardevol is.

Ga ervoor zitten op 3 juni en laat je meevoeren met muziek, beelden en verhalen. Verstil. Of kom juist in beweging. Hoe dan ook: geniet van deze inspiratiebom. Vol impact en met veel liefde voor je gemaakt.

Of je nu één of meerdere etappes hebt gevolgd, of helemaal niet: tune in op 3 juni om 15.30 uur! Het hele eindevent is via een livestream online te volgen.

Aanmelden