Expeditiespecial: Terug naar de bedoeling

Noorderlinkdagen-uitzending onder leiding van Arno van der Heyden met gesprekken en muziek over zingeving en betekenis.

Zijn we in onze samenleving te ver doorgeschoten? Met de druk om succes te laten zien in ons werk? Met ons eindeloze streven naar economische groei? De keerzijde is dat de nadruk op succes veel mensen niet gelukkig maakt in hun werk. Het aantal burn-outs in onze prestatiemaatschappij neemt epidemische vormen aan. En voor ons systeem van markt en winstmaximalisatie betalen we een hoge prijs: klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, groeiende welvaartsongelijkheid… Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Maar als je het als grote, commerciële onderneming anders wilt doen, hoe pak je dat dan aan? En hoe krijg je je werknemers mee?

In de Expeditiespecial ‘Terug naar de bedoeling’ praat Arno van der Heyden hierover met Heidi Jansen, promovenda Werk en zingeving, Joost Marsman, zanger, communicatiespecialist en hoofdredacteur van het Platform MaatschapWij en met een bestuurder van Rabobank Groningen-Drenthe.

De uitzending wordt ‘s middags opgenomen in het Stadslab in Groningen. Tijdens en direct na de uitzending is interactie mogelijk via de chat onder begeleiding van online moderator Lykle de Vries.

Aanmelden