Proeverijen-carrousel Digitale Tools

Hoe veranderen ze jouw organisatie en werk?

Noorderlink en Samenwerking Noord organiseren in juni 2017 de Maand van de Digitalisering.

Onderdeel van die maand is deze Proeverij Digitale Tools.

We hebben een brede selectie gemaakt van digitale hulpmiddelen die jouw werk voor jouw organisatie kunnen vergemakkelijken, verbeteren of zelfs overnemen.

Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:

 • Op naar een zero e-mail beleid - Liane Duit (Bossers&Cnossen)

  • Herken je de aanblik van een volle e-mail-box? Een mailbox waar je ‘s ochtends bovenaan begint om er aan het eind van de middag achter te komen dat dat belangrijke e-mailtje, een dag eerder aan je verzonden, ergens onderaan staat?
   Je bent zeker niet de enige. Veel werknemers zijn onnodig veel tijd kwijt aan het verwerken van e-mail. En waarom? Het is inefficiënt en zeker niet leuk om te doen. E-mail is niet langer het meest geschikte communicatiemiddel. Tijd om het anders te gaan aanpakken, want juist in een wereld waar alles in een duizelingwekkende snelheid verandert is het belangrijk om jezelf vragen te stellen over je tijdsbesteding en je toegevoegde waarde.

   In deze workshop neemt Liane Duit je mee in hoe binnen Bossers & Cnossen een zero e-mail beleid is gerealiseerd. Natuurlijk laat ze zien hoe jij dit binnen jouw eigen werkomgeving kunt realiseren. En wat blijkt? Het is niet eens heel ingewikkeld.

   Privé laten we e-mail ook achter ons, tijd om zakelijk ook echt de digitale werkplek vorm te geven. Eentje waarbij jij als professional weer centraal komt te staan. Met al je talent en je creativiteit. Embrace technology, don’t become it!

 • Part-up en social organizing - Hoe benut je al het talent uit jouw organisatie/community? - Laurens Waling (Part-Up)

  • Laurens demonstreert hoe je door het organiseren in communities en tijdelijke teams beter talenten kunt ontdekken en verbinden. Hij laat zien hoe het online platform Part-up unieke ondersteuning biedt bij flexibel en krachtig organiseren. Deelnemers krijgen concrete aanknopingspunten om slimmer samen te werken in grote groepen.

  • "Sanne Knijf van Synergon is een ervaren en enthousiaste gebruiker van Part-Up. Hij zet het onder andere in bij gemeentes. Tijdens deze workshop deelt hij zijn ervaringen met Part-Up"
 • Learning Spaces - Wilhem van der Wiel (Defacto)

  • Met LearningSpaces zet je in no-time een corporate academy op. Het is een sociaal leernetwerk met individuele beloningen die het (samen) leren van medewerkers stimuleren.
   Met de nadruk op interactie en samenwerking wordt het informele leren moeiteloos ondersteund in LearningSpaces.

   Krijg grip op de cultuur en het gedrag binnen de organisatie, en steun intrinsiek gemotiveerde medewerkers. Zo blijft iedereen leren van elkaar.

   Een eerste toepassing van LearningSpaces is vaak het mentoren en onboarden van die nieuwe medewerkers, zodat ze snel volwaardige betrokken medewerkers zijn!

 • Slimmer werken met je talent - Hielke Hekman (ProfileerMij)

  • Profileermij levert op innovatieve en betaalbare wijze loopbaanchecks en adviezen. In het kader van sectorplan “Groningen op Voorsprong“ is Profileermij geselecteerd als partner van het Regionaal Mobiliteitscentrum.

 • Slack - door Waze Nederland

  • Slack is een communicatietool voor teams binnen bedrijven. Het is in de basis een groepschat.
   Het programma brengt volgens de makers alle communicatie bij elkaar: "Real-time berichten sturen, archiveren en zoeken voor moderne teams.

   Vrijwel elke hippe start-up lijkt het te gebruiken, en koppelt Slack enthousiast aan allerlei andere technische oplossingen, zoals Twitter, helpdesk-software etc. Waze Nederland is een netwerk van vrijwilligers dat de navigatie-app Waze onderhoudt. Zij organiseren al hun werk via Slack en laten vandaag zien hoe dat gaat.

 • HelloLily - Mark Vletter (Spindle)

  • Customer Relation Management (CRM) is voor iedere organisatie van belang, maar de bestaande oplossingen bevielen de nerds van Spindle niet. Dus besloten ze zelf iets beters te bouwen.

   Nu, vijf jaar later, is Lily er: de persoonlijke assistent voor al jouw email- en telefoongesprekken.

   Met Lily beheert jouw team eenvoudig meerdere email-boxen, houdt het taken bij en weet iedereen in het team zeker wat er met wie is besproken.

Deze proeverijen-carrousel bestaat uit 3 rondes. Elke ronde duurt 45 minuten. Je hebt dus keuze uit 3 van de 6 digitale tools:

12.30 - inloop
13.00 - plenaire ontvangst
13.15 - Ronde 1
14.00 - Pauze
14.15 - Ronde 2
15.00 - Pauze
15.15 - Ronde 3
16.00 - Afsluiting en borrel
16.30 - einde

In het aanmeldformulier kun je je keuzes maken, bekijk dus van tevoren even goed waar je naartoe wilt.

AANMELDEN