Laboratorium: Co-creatie in teams en projecten

Steeds vaker werken we samen in multidisciplinaire teams om projecten te realiseren. Een ICT project, ontwikkeling van een dienst of product, organisatieontwikkeling of het vormgeven van een leertraject. Hoe kan je nou met zo weinig mogelijk rompslomp en zoveel mogelijk succes co-creatie in teams en projecten samen vormgeven?

Dat gaan we in dit laboratorium samen onderzoeken door ermee te experimenteren. Sanne neemt een omvangrijke gereedschapskist mee van instrumenten om zelfsturende teams te faciliteren. Elke deelnemer heeft eigen ervaringen over wanneer hij wel of niet prettig samenwerkt.

We onderzoeken verschillende niveaus van co-creatie in teams en projecten:

  • Individu
    Ieder teamlid neemt talenten en competenties mee, individuele waarden, gevoeligheden en de dingen die ze graag willen ontwikkelen. Hoe communiceer jij graag? Wanneer ga jij ‘aan’? Wat maakt dat je juist afhaakt? Hoe krijg je dit plaatje van jezelf en elkaar helder? 
  • Team
    Wat betekent de mix van waarden, talenten en ontwikkelwensen voor de manier waarop je met elkaar samenwerkt? Wat is er nodig om er een gaaf team van te maken waar je met plezier mee samenwerkt, waarin iedereen kan schitteren én leren? Waar zit de kracht van je team? Zijn er valkuilen en hoe omzeil je die? Hoe willen jullie omgaan met feedback, zowel onderling als van de omgeving?
  • Project
    Hoe krijg je de projectdoelstelling helder en geef je samen de stappen vorm om dat doel te behalen? Wat is er nodig aan communicatie en structuur om het proces goed vorm te geven? Welke werkvormen kan je allemaal gebruiken voor co-creatie en experiment zodat er een mooi resultaat komt? Welke digitale en analoge tools kunnen het projectverloop ondersteunen?

Tijdens ons onderzoek vullen we samen een gereedschapskist die je mee kan nemen naar de projecten waar je zelf in werkt.

Kosten 140,- ex btw per persoon

Timetable:
Inloop 10.30 uur
Start 11.00 uur
Einde 16.30 uur

Deelnemers: minimaal 7, maximaal 15

Door
Sanne Roemen - www.sanneroemen.nl

Aanmelden

Sanne Roemen faciliteert met haar bedrijf OOMPH advies al sinds 2005 samenwerking in zwermen rond maatschappelijke thema’s. Ze bouwt projectteams op, geeft ze in co-creatie vorm, faciliteert het creatieve proces en heeft daarbij altijd voor ogen dat teams zo snel mogelijk zelforganiserend zijn. Met minimale rompslomp: organizonderen en informinderen.


Foto door Henk Jan Winkeldermaat / Punkmedia