Infomatiebijeenkomst: Omscholings-traject Make IT Work

Informatiebijeenkomst over het omscholingstraject Make IT Work van de IT Academy Noord-Nederland. Make IT Work biedt hoogopgeleiden zonder specifieke IT achtergrond een actueel en intensief onderwijsprogramma dat deelnemers voorbereid op een carrière als Software Engineer, Cyber Security Specialist of Data Analytics specialist.

Feit: de vraag naar IT’ers is groot en neemt alleen maar verder toe.

Hierover verschijnen regelmatig nieuwsberichten. Denk jij bij het lezen van deze berichten: had ik tóch maar een opleiding richting IT gekozen? Of heb je juist vanuit werkervaring geleerd dat je ambities toch binnen de IT liggen? Omscholingstraject Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan.

Meer informatie

Aanmelden

Feiten en cijfers

De Hogeschool van Amsterdam is in 2015 van start gegaan met omscholingstraject Make IT Work. En met succes: inmiddels zijn 365 cursisten duurzaam omgeschoold in verschillende opleidingsrichtingen binnen de IT en ruim 100 bedrijven hebben zich aangesloten als werkgever. Make IT Work is uitgegroeid tot een kwaliteitslabel in de markt: 97% van de omgeschoolde cursisten blijft werkzaam binnen de IT. Hoog tijd om ook in Noord-Nederland dit programma aan te bieden, want ook hier is de krapte op de IT arbeidsmarkt voelbaar en neemt toe. IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, heeft Make IT Work omarmd en is in Noord-Nederland de uitvoerder van dit traject. In maart 2019 is de eerste klas gestart voor de opleidingsrichting Software Engineering en de tweede klas startte september 2019.


Hoe ziet het traject eruit?

Tijdens een werkgeversmarkt ontmoeten de aangesloten werkgevers de kandidaten die via een assessment geselecteerd zijn voor het omscholingstraject en op zoek zijn naar een baan in de IT. Doel van deze werkgeversmarkt is een platform te bieden van waaruit werkgever en kandidaat zelf tot een match komen. Is er een match ontstaan? Dan word je cursist en heb je een plek in de klas.

De eerste vijf maanden worden de cursisten fulltime opgeleid. Na succesvolle afronding van het eerste deel gaan zij voor minimaal zes maanden aan de slag bij een van de aangesloten werkgevers.
Het traject wordt afgerond met een certificaat.


Interesse?

Een aantal keren per jaar gaan de omscholingsrichtingen van start. De kandidaat kan als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer of Business & Data Analytics. Andere opleidingsrichtingen volgen, afhankelijk van de behoefte vanuit werkgevers. Aanmelden als kandidaat is op ieder moment mogelijk voor Make IT Work door het online assessment te maken. Bij het aanmeldproces is het mogelijk om aan te geven waar de voorkeur naar uitgaat (Amsterdam of Noord-Nederland).

Voor een uitgebreide omschrijving van het omscholingstraject, klik hier.

Voor interesse in deelname aan het omscholingstraject kan contact worden opgenomen met:

Marion Koops
E-mail:
Telefoon: 06 28 74 55 51
Website: