Workshop: Brein en mindmappen

Doelgroep

Iedereen met een brein, maar met name degenen die veel informatie te verwerken hebben (En voor wie geldt dat niet tegenwoordig ...)

Brein en Mindmappen

Een van de technieken om ons brein beter te gebruiken, om meer informatie te verwerken, een beter overzicht te houden en sneller te leren, is de Mindmap techniek. Met Mindmapping benut je namelijk de volledige capaciteit van je brein. Hierdoor leer je o.a. sneller en beter onthouden. Deze techniek is onder meer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en je creativiteit te vergroten.

Om onze hersenen beter te gebruiken is het goed om er iets meer van te weten. Er wordt bij dit meest complexe systeem uit het universum geen handleiding geleverd. In het eerste deel van deze workshop krijg je inzicht hoe je brein werkt, maar vooral, hoe je de kwaliteiten van het brein slim kunt benutten. Hierdoor wordt je ook duidelijk waarom Mindmappen zo effectief kan zijn.

Mindmap-techniek

Er is een aantal spelregels om een goede mind map te maken. Je past de techniek ook gelijk in de workshop toe door alle aantekeningen in mindmapvorm te maken. Ook een mindmap voor eigen toepassingen wordt geoefend. Mogelijkheden om dit ook met de computer te doen, komen ook aan bod.

We laten je zien waar je mind mapping voor kunt gebruiken. Zowel zakelijk, voor studie als privé. Een groot aantal voorbeelden uit de praktijk zal worden getoond.

Voor- en nadelen van mindmappen

De voor- en nadelen van het maken van een mind map ten opzichte van het maken van aantekeningen op klassieke wijze worden behandeld.

Wat levert het op?

Het levert je de gebruiksaanwijzing van je brein op, samen met een techniek om het in de praktijk ook toe te passen. Slimmer, in plaats van harder werken. Je krijgt weer overzicht en inzicht. Je doorziet informatie sneller. Je verbetert je geheugen, je creativiteit en je leervermogen. 

Deze workshop is onderdeel van een 3-delige serie workshops met als thema: Breinvriendelijk leren. De workshops kunnen los van elkaar gevolgd worden. Bekijk ook een andere workshop uit de serie die je nog kan volgen.

De trainer

Peter La Roi

Deze workshop wordt verzorgd door Peter la Roi van BrainSense.

"Mijn naam is Peter la Roi. Ik ben van nature zeer nieuwsgierig. Ik wil weten hoe iets werkt, en vooral, hoe iets beter werkt. Al tijdens mijn studie voor docent Tekenen Handvaardigheid was ik al geboeid door de werking van ons brein. Hoe kan het dat de één moeiteloos leert en het voor een ander een enorme klus is. Ik verdiepte mij in het onderwerp en volgde diverse trainingen over de werking van ons brein o.a. bij Jan-Willem van den Brandhof van BrainStudio, bij wie ik 5 jaar als trainer heb gewerkt. Sinds 2009 verzorg ik trainingen in brein-vriendelijk werken en leren. Hoe werk en leer je slimmer in plaats van harder. De trainingen zijn geschikt voor iedereen die gebruik wil maken van zijn of haar volledige breincapaciteit."

Meer info op de website van BrainSense.

Locatie

Het Kasteel
Melkweg 1
Groningen


Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage: QPark Westerhaven.

Extra's

Tijdens de workshop ontvang je een set mindmapstiften en -papier, om direct mee aan de slag te gaan. 
Daarnaast ontvang je het boek 'Gebruik je hersenen' van auteur Jan Willem van den Brandhof t.w.v. 30,- euro.
Na afloop van de workshop ontvang je van de trainer gedurende een maand eens per week een mail met tips, herhaalstof en oefeningen. 

Aanmelden