Zelfsturing met o.a. Ricardo Semler

Below the Surface: Het event voor en over zelfsturing met o.a. Ricardo Semler

Zelfsturing is 'hot' en omstreden. Er is geen enkel ander fenomeen in managementland dat de laatste jaren zoveel stof doet opwaaien. Nog zonder het gedefinieerd te hebben en zonder een beeldvormende verkenning zijn de degens geslepen en worden kampen van fanatieke voor- en tegenstanders gevormd. Wat is zelfsturing eigenlijk? Voor wie is zelfsturing? Hoe draagt zelfsturing bij aan de kwaliteit van het werk en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers? Er bestaan veel misverstanden over zelfsturing.

Join The Stream: een zelfsturende expeditie

Het Zuiderlicht organiseert een zelfsturende expeditie. Ze organiseren een teambouwend event, gecombineerd met ijzersterke inhoud en luchtige entertainment. Deze expeditie is bedoeld voor aankomende en gevorderde zelfsturende teams die niet bang zijn voor een onorthodoxe aanpak en die meer inzicht willen krijgen in de delicate relatie tussen harde regels en onderling vertrouwen. Tijdens Below the Surface leer jij het maximale uit je zelfsturende team te halen. Wees er snel bij. We hebben slechts ruimte voor 100 teams. Join the stream!

Wat is zelfsturing?

Zelfsturing is het verplaatsen van taken en verantwoordelijkheden van leidinggevenden naar medewerkers. Leiders krijgen een andere invulling van hun rol. Het gaat over gedeeld leiderschap. Het idee is dat door zo'n verschuiving het 'eigenaarschap' en 'ondernemerschap' in (zelfsturende) teams wordt vergroot. Bijkomend voordeel is dat zelfsturende teams en organisaties wendbaarder zijn.

De praktijk is echter weerbarstig. Recent onderzoek over zelfsturing toont aan dat werknemers over hun eigen grenzen gaan, impopulair werk blijft liggen, de kans op mistig, informeel leiderschap groot is en dat de kwaliteit van de samenwerking teleurstellend is. Kortom, werken aan zelfsturing is niet makkelijk. Maar het kan wel degelijk.

Keynote sprekers

Tijdens het Below the Surface event bieden we de deelnemers een intellectueel, vermakelijk en inspirerend programma met dito sprekers.

semlervanveenstapeltenbossitsdouma

Let Op!: 10% korting voor medewerkers van organisaties aangesloten bij Noorderlink. Vermeld bij het aanschaffen van de ticket in het opmerkingen veld: "Noorderlinkorganisatie" 

Meer info