Bakkerij van de slimme mobiliteit

Voor wie
medewerkers en leidinggevenden uit het Noorderlink netwerk

Droom jij ook wel eens van een nieuwe stap in je loopbaan? Een andere functie? Een nieuw beroep? Je huidige vak uitoefenen binnen een andere organisatie? En merk je dan ook dat er vele redenen zijn om aan dit gevoel geen gehoor te geven? Dan ben je niet de enige. Toch lijkt het steeds belangrijker te worden om, gezien de vaart van de ontwikkelingen in de maatschappij, beweging in je loopbaan te houden en dus in actie te komen.

Maak een start met je verkenning en kom naar de eerste editie van het Huis van de Mobiliteit, waar je antwoorden kunt krijgen op allerlei vragen die beginnen met: waarom, wat, waar, wie en hoe.

Welkom in het huis van de slimme mobiliteit!

We heten je van harte welkom in de huiskamer. Om 13:30 uur hoor je daar op welke wijze je kunt verkennen wat ons huis je deze middag te bieden heeft.

De studeerkamers

Hier kun je in gesprek met mensen uit het netwerk die een bijzondere stap in hun loopbaan hebben gemaakt. Zij kunnen je vertellen over aanleidingen, dromen of noodzaak, genomen stappen, mogelijkheden en onmogelijkheden, angsten, onzekerheden en opbrengsten.

De televisiekamer

Je wordt meegenomen in de impact van de razendsnelle maatschappelijke ontwikkelingen op jouw persoonlijke werkomgeving en leven. Ook wordt zichtbaar waar nieuwe perspectieven liggen.

De huiskamer

Hier praten we je bij over Lef’L up! Het project waarmee Noorderlinkorganisaties medewerkers op MBO-niveau de mogelijkheid bieden in fasen de stap naar HBO-niveau te maken. Daarnaast hoor je iets over de arbeidsmarktwaarde van jouw beroepsgroep en die van anderen. Ook kun je kennis nemen van de loopbaan-initiatieven van de Noorderlinkorganisaties.

De keuken

Deskundigen op het gebied van loopbaanbegeleiding en relevante wet- en regelgeving beantwoorden al je vragen die gaan over het verkennen van loopbaanstappen en de rechten, plichten en goede afspraken tussen werkgever en werknemer die daar bij horen.

De bibliotheek

Netwerken is een goede manier om in contact te komen met interessante mensen die wellicht iets kunnen betekenen in jouw loopbaan. Eric Datema laat je kennismaken met de basisbeginselen van netwerken. Wat is het? Wat kan het opleveren en hoe pak je het aan?

Laat wel even weten of je langs komt

Omdat ons huis niet onbeperkt groot is, horen we graag of je komt. Je kunt de hele middag inlopen. Wanneer je specifieke presentaties wilt bijwonen, dan kun je dat hier aangeven: de televisiekamer (impact maatschappelijke ontwikkelingen), de huiskamer (kansen en mogelijkheden), de bibliotheek (basisbeginselen netwerken).

AANMELDEN