Anders Organiseren

Vaak wordt voor voorbeelden van organisatievernieuwing naar de Randstad gekeken, maar ook (of juist!) in Groningen zijn een aantal spannende, inspirerende, innovatieve bedrijven aan het werk!

In samenwerking met Permanent Beta organiseert Noorderlink op 10 november 2015 een inspirerende ontmoeting tussen ‘early adopters' en de grote organisaties in het Noorden.  Het wordt een modulaire dag rond innovatie, best practices, nieuwe ontmoetingen, vragen en antwoorden rond ‘anders organiseren’. 

- Waarmee houdt zich een HR manager bezig in een organisatie zonder HR afdeling?
- Wat is holacratisch werken en waarom is dat interessant voor onze organisatie?
- Hoe stimuleer je een permanent beta mindset in je organisatie?
- Welke rol speelt talentmanagement bij Anders Organiseren?

In de ochtend maakt u in een plenaire gespreksronde kennis met een aantal frisse, innovatieve Noordelijke organisaties. In het tweede deel van de ochtend verdiept u uw kennis in korte workshops. Na de lunch kunt u in gemengde teams werken aan uw eigen (organisatie-) vraagstuk (dmv. open space), of verdere workshops volgen. Wij sluiten af met een walk of inspiration.

Laat je inspireren en meld je aan! 

Talkshow

In een talkshow-setting praat Heike Aiello met vier mensen die uit eigen ervaring vertellen over werken in een organisatie die het anders doet. Ze delen hun ervaringen, vertellen wat het verschil maakte, en kijken naar de mogelijkheden voor bestaande organisaties om te veranderen.

Kris Tirry is directeur van MPC Industries, een bedrijf in Gorredijk dat internationaal opereert. Het bedrijf maakt industriele slangenklemmen en is democratisch (Semleriaans) georganiseerd.
Chantal Stokebrood is verantwoordelijk voor HRM bij Voys en Spindle, twee jonge ICT-bedrijven in Stad Groningen die zonder management werken, en sinds kort holacratisch samenwerken.
Judith Meijer is hoofd P&O bij Hoomark, dat in Hoogeveen verpakkingspapier produceert. Hoomark kent een hele platte en goed verbonden bedrijfsstructuur, waar ook de drukker weet welk zakelijk bezoek er iedere dag binnenkomt.
Ester Teunissen werkte bij Concept7 in Groningen, en raakte daar zo enthousiast over holacratie dat ze het tegenwoordig helpt implementeren bij andere bedrijven en instellingen.
Heike Aiello is zelfstandig adviseur, mede verbonden aan de Noorderlink Academy en Appreciative Inquiry specialist.

De talkshow zal op video worden vastgelegd, en later ook online beschikbaar komen.

Workshops en Presentaties

Gedurende de dag heb je keuze uit een hele reeks interessante workshops en presentaties:

Bas van de Haterd - Hoe technologie ons werk verandert
Jorg Vletter - Werken met Slack
Kevin Weijers - Werken zonder email
Bart Breij - Werken met Telegram
Joep Vester - Talentmanagement in de moderne tijd
Gert Veenhoven - Aikido en het omgaan met weerstand tegen verandering
Esther Teunissen - Wat is Holacratie?
Annette Dölle - Hoe werkt Dragon Dreaming?
Peter Leenhouts - Part-Up gebruiken om projecten gedaan te krijgen zonder organisatie

En tussendoor is er ruime gelegenheid om kennis te maken en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden