Aletta Jacobs Congres

Tijdens dit congres voor genodigden, beogen we bewustwording  te creëren en concreet afspraken met elkaar maken ter bevordering van de diversiteit in onze prachtige regio. De vele kansen om de meerwaarde van diversiteit in besturen en managementteams te versterken worden besproken. 

Op deze middag verbinden we wetenschappelijke inzichten met politiek-bestuurlijke standpunten en de visie van het bedrijfsleven. We sluiten het congres af met het ondertekenen van een manifest om gezamenlijk te bekrachtigen dat we ons in willen zetten om diversiteit in Noord-Nederland in al haar vormen te bevorderen.

Het voorzitterschap is in handen van Janine Abbring. Janine is programmamaker, tekstschrijver en presentator. Momenteel is ze eindredacteur voor de satirische talkshow ​'Zondag met Lubach' en presenteert ze het programma 'Zomergasten'. In 2017 won ze de Sonja Barend Award voor haar interview met Eberhard van der Laan.

Met bijdragen van:

  • Janka Stoker, Hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen
  • Jacqueline Prins, Directeur Emancipatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Jacques v.d. Broek, Chief Executive Officer / Chairman of the Executive Board van Randstad
  • Arjen Dijkstra, Coördinator Scholierenacademie en Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen
  • Studenten van het Noorderpoort

De initiatiefnemers: Xandra Groenewold, Jellie Tiemersma, Jorien Bakker, Mare Riemersma en Henniëlle Dam 
Sponsoren en organisatie: Provincie Groningen, Noorderpoort, Gemeente Groningen, Vlindertuinoverleg, Personal Too, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderlink

Dit event is alleen toegankelijk voor genodigden.