Aansluiten bij het netwerk Noorderlink, wat houdt dat in?

Aangesloten zijn bij het samenwerkingsverband Noorderlink biedt veel voordelen. Het geeft je namelijk toegang tot het grootste netwerk op het gebied van Human Resource Management (HRM) en Human Resource Development (HRD) in Noord - Nederland. Noorderlink heeft zich als doel gesteld om Noord-Nederland te profileren als aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Het netwerk van Noorderlink zet zich in om goed opgeleid personeel aan te trekken en voor de regio te behouden.


Meer dan een vacaturesite

Noorderlink is bij veel mensen vooral bekend door haar vacaturesite. Maar Noorderlink is meer dan dat. Wij creëren meerwaarde over de grenzen van de aangesloten organisaties heen. Door kennis, expertise en best practices uit te wisselen, vergroten de organisaties in het netwerk de mobiliteit en inzetbaarheid van de medewerkers. Daarnaast zijn de organisaties door hun onderlinge afstemming beter in staat oplossingen voor moeilijke vraagstukken te realiseren.

Noorderlink in 1 minuut

Wat we doen
Noorderlink focust op mobiliteit en ontwikkeling op organisatie niveau en op persoonlijks niveau. De activiteiten die wij organiseren, zoals trainingen, lezingen en workshops, zijn daarop gericht. Ook organiseren we projecten als de bewustwordingscampagne '
Focus op het Noorden' en Traineelink voor trainees in Noord-Nederland.

Noorderlink organiseert grotere en kleinere activiteiten. Het Noorderlinkdagencongres is een van de grotere. Een voorbeeld van een kleinere activiteit zijn de proeverijen. Hierin kunnen hrm’ers en managers ‘proeven’ van trainingen om te kijken of deze van waarde kunnen zijn voor hun organisatie, afdeling of team.

Er zijn diverse platformen (mobiliteit, arbeidsvoorwaarden, professionalisering, arbeidsmarktcommunicatie) waar professionals kennis en best-practices uitwisselen. Het uitgangspunt is hierbij dat de leden uit eigen beweging en motivatie actief deelnemen.
Younglink is het netwerk van Young Professionals tot 36 jaar, werkzaam bij Noorderlinkorganisaties. Zij organiseren hun eigen activiteiten.

 

Diversiteit
Noorderlink streeft er voortdurend naar om een goede afspiegeling te zijn van de Noordelijke arbeidsmarkt. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar complementaire organisaties. We hebben een gezamenlijk belang, namelijk een gezonde, brede, aantrekkelijke Noordelijke arbeidsmarkt.

Tot slot is er de website die fungeert als een arbeidsmarktportaal, waar de aangesloten organisaties gezamenlijk hun vacatures plaatsen.

Bekijk onze doelen en plannen voor 2022:

Jaarplan 2022

De voordelen van lidmaatschap

 • toegang tot een groot netwerk op het • gebied van HRM en HRD
 • de directeur HR kan zitting nemen in het Bestuur van Noorderlink dat de beleidskeuzes aangeeft en de kaders vaststelt
 • onbeperkt vacatures plaatsen op de vacaturesite van Noorderlink, in combinatie met een eigen profielpagina van de organisatie
 • medewerkers van de aangesloten organisaties kunnen vaak gratis of soms tegen gereduceerd tarief deelnemen aan proeverijen, trainingen, workshops en andere activiteiten van Noorderlink
 • deelname aan de verschillende platformen van Noorderlink voor uitwisseling van kennis, best-practices en expertise
 • medewerkers tot 36 jaar kunnen deelnemen aan de activiteiten van Younglink, het jongerennetwerk van Noorderlink
 • medewerkers vanaf 36 jaar kunnen deelnemen aan de bijeenkomsten van Noordkracht
 • toegang tot Traineelink, een platform met een eigen website en activiteiten voor trainees en hun organisaties 


De voorwaarden voor lidmaatschap

 • de organisatie beschikt over een eigen HR afdeling en is gevestigd in Noord- Nederland. 
 • aansluiting wordt aangegaan voor minimaal 3 jaar
 • de kosten van aansluiting bedragen €18.207,- (2022) met een jaarlijkse indexatie van 2%
 • elke 2 jaar organiseert Noorderlink de Noorderlinkdagen, het grootste HR- congres in Noord-Nederland. Het organiseren van een dergelijk congres is alleen mogelijk doordat alle aangesloten organisaties zich verplichten om 20 kaarten af te nemen (in 2024). De kaarten kosten €495,- per stuk.
 • elke organisatie bepaalt autonoom het eigen personeelsbeleid, maar onderschrijft de kracht van samenwerking en zal daarom kennis overdragen, expertise leveren en ervaringen delen.
 • van alle deelnemende organisaties wordt een actieve bijdrage aan ontwikkelde en te ontwikkelen producten verwacht


Contact

Geïnteresseerd in een lidmaatschap? Neem contact op met Henk Eggens, hij staat je graag te woord in een oriënterend gesprek over de mogelijkheden.

Mail naar: eggens@noorderlink.nl of bel: 06 - 51 69 76 73. (Werkdagen: ma.- do.)