ZorgpleinNoord

Met meer dan 170 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 43.000 fte, vertegenwoordigen we ruim 80% van de zorg- en ongeveer de helft van de welzijnssector in Noord-Nederland. ZorgpleinNoord is het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Groningen, Drenthe en in toenemende mate Friesland. ZorgpleinNoord heeft zich samen met 15 andere regionale arbeidsmarktorganisaties verenigd in RegioPlus.

Vanuit een landelijk speelveld spelen wij in op de regionale ontwikkelingen en behoeften. Puttend uit onze landelijke kennis staan we voor een sterk regionaal uitvoeringsprogramma.

ZorgpleinNoord werkt voor en met de aangesloten organisaties aan zorg en welzijn in onze regio. We ondersteunen en adviseren zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Nederland op het terrein van arbeidsmarktvraagstukken, mobiliteit en imago. Als regionale arbeidsmarktorganisatie volgen we en anticiperen we op het sterk lokale karakter van de arbeidsmarktontwikkelingen.

ZorgpleinNoord is er niet alleen voor werkgevers, maar ook voor werknemers en werkzoekenden. Onze vacaturesite biedt maandelijks meer dan 350 vacatures aan en wordt dagelijks bekeken door zo’n 8.000 bezoekers. Daarnaast hebben we een uitgebreid dienstenpakket met loopbaantrajecten en diverse workshops en trainingen. Daarmee is ZorgpleinNoord het wervingskanaal voor zorg en welzijn in Noord-Nederland.

ZorgpleinNoord in het kort:

  • ZorgpleinNoord is een onafhankelijke stichting. De aangesloten organisaties vormen onze financiële basis.
  • ZorgpleinNoord is de spin in het web van de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn in Noord-Nederland.
  • De medewerkers van ZorgpleinNoord zijn enthousiast en deskundig, 'denkers' én 'doeners'.
  • We signaleren en articuleren de behoeften van onze aangesloten organisaties en zetten dat om in een passend en op maat gesneden aanbod.
  • We signaleren nieuwe ontwikkelingen, vertalen deze naar de zorg- en welzijnssector in onze regio, en geven deze kennis door met verschillende communicatiemiddelen.