Chemisch analist

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onder-zoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteits-monitoring, waterkwaliteits-beheer en waterbehandeling.Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN ophet lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland. De belangrijkste klanten van WLN zijn de twee drink-waterbedrijven van Groningen en Drenthe en hun industriewater dochters, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klant-en binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waarvoor WLN een grote verscheidenheid aan analyses uitvoert.

Je hart ligt bij chemie en je hebt affiniteit met water vanuit de maatschappelijke waarde. Misschien is een baan als chemisch analist in de watersector dan iets voor jou!

Het team Chemie is per 1 april op zoek naar een:

CHEMISCH ANALIST (MBO)
32 - 36 uur per week, standplaats Glimmen

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Op het laboratorium van WLN werken circa 30 analisten verdeeld over de teams Chemie en Biologie. Je komt te werken bij “Organisch” van het team Chemie. Je analyseert watermonsters op vluchtige organische componenten, bestrijdingsmiddelen, PAK’s en olie. Voor deze analyses werk je voornamelijk met GC-MS technieken. Naast het uitvoeren van analyses, draag je ook zorg voor kwaliteitscontroles en het beheer en onderhoud aan apparatuur.


Wat breng je mee?

Voor de functie chemisch analist zoekt WLN een enthousiaste kandidaat op MBO-niveau met bij voorkeur ervaring op het gebied van GC-MS analyses. Verder wordt van je verwacht dat je:

  • beschikt over een afgeronde opleiding chemie met enkele jaren relevante werkervaring;
  • oog hebt voor kwaliteit, ervaring met ISO 17025 is een pré;
  • proactief en kritisch meedenkt in het verbeteren en optimaliseren van debestaande analysemethoden;
  • pragmatisch en oplossingsgericht bent ingesteld;
  • aandacht hebt voor details;
  • beschikt over een klant- en resultaatgerichte instelling;
  • in staat bent zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal H van de WWb-loonlijn. Dit betekent een maximumsalaris van € 3.700,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Behalve je salaris en vakantiegeld, ontvang je nog een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP. WLN beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder extra verlof voor een goede balans werk en privé en een eigen Employability budget), de locatie is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In het bezit zijn van een Verklaring omtrent Gedrag (wordt aangevraagd bij benoeming) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Interesse?

Ben jij de chemisch analist waar WLN naar op zoek is? Stuur dan vóór 1 februari 2022 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 01-2022. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Sabine Doddema, teamleider Chemie via 06 27 01 70 40.Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 25 20 74 33.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig vacant gesteld.