Functioneel applicatiebeheerder EPD

De functie

Voor een ziekenhuis is het elektronisch patiëntendossier (EPD) een kernsysteem. Het WZA maakt gebruik van HiX van Chipsoft. Een breed scala aan informatie over onze patiënten wordt hierin vastgelegd; en het systeem wordt door veel medewerkers in het ziekenhuis gebruikt. De precieze werking ervan wordt gestuurd door de inrichting van het EPD.

Ben jij technisch goed onderlegd en heb je ervaring met het inrichten van complexe applicaties? Vind je het prettig om ondersteuning en voorlichting te bieden aan de gebruikers van de systemen die je beheert? En zoek je een interessante werkomgeving waar veel ontwikkelingen gaande zijn? Solliciteer dan naar onze vacature voor een functioneel applicatiebeheerder voor het EPD.

Je werkzaamheden

Als functioneel applicatiebeheerder ben je primair bezig met het onderhouden van de inrichting van (een deel) van het EPD. Dat proces begint met een vraag van bijv. een collega uit de zorg (zoals een medisch specialist of verpleegkundige) die een verandering of uitbreiding wil. Daarbij is het van belang dat je je kunt verplaatsen in die collega zodat je begrijpt wat hij/zij vraagt. Vervolgens kijk je bij het ontwerpen van de oplossing niet alleen naar de vraag, maar ook naar de mogelijkheden van het EPD en de ontwerpkaders die het WZA heeft opgesteld. Zodra je een wijziging hebt gerealiseerd wordt deze getest en daarna uitgerold. Iedere maand wordt een nieuwe release vrijgegeven die meerdere wijzigingen omvat.

Een ander belangrijk onderdeel van je rol is het ondersteunen van de gebruikers van het EPD. Je beantwoordt hun vragen zo veel mogelijk telefonisch en waar nodig biedt je ondersteuning ter plaatse.

Overige werkzaamheden zijn:

 • Bij het beschikbaar komen van nieuwe versies van het EPD, test je de correcte werking van de nieuwe software in combinatie met de inrichting;
 • In voorkomende gevallen help je storingen op te lossen;
 • Je draait mee in projecten waarin omvangrijke wijzigingen of uitbreidingen in de inrichting van het EPD worden gerealiseerd;
 • Je verzorgt trainingen voor nieuwe gebruikers.

Verder is het belangrijk om te vermelden dat het WZA mogelijk gaat overstappen naar een standaard inrichting van het EPD. Dit betekent dat de komende jaren het accent van het werk verschuift van inrichten van het systeem, naar een meer ‘consulterende’ rol, waarbij ook het testen en uitrollen van updates tot de werkzaamheden kan behoren.

Wij vragen

Je hebt ervaring met het inrichten van complexe applicaties, je begrijpt hoe het beheerproces werkt en je vindt het prettig om contact te hebben met de gebruikers van de applicaties die je beheert.

Aanvullend:

 • Heb je minimaal een MBO werk- en denkniveau;
 • Ben je klantgericht;
 • Kun je met verschillende groepen gebruikers communiceren;
 • Ben je in staat om de juiste vragen te stellen om tot de kern van de vraag te komen;
 • Kun je goed hoofd- en bijzaken onderscheiden;
 • Kun je op een prettige manier je eigen standpunt naar voren brengen;
 • Heb je verantwoordelijkheidsgevoel en laat je pas los als een probleem is opgelost.

Wij bieden

We bieden je een plek in ons team dat bestaat uit zes personen; en een rol die je de ruimte biedt om je verder te ontwikkelen. We zorgen ervoor dat je ingewerkt raakt en daarna kun je je rol zelfstandig en met voldoende vrijheid uitvoeren. Verder bieden we je het volgende:

 • Een jaarcontract (32-36 uur per week) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris volgens de Cao Ziekenhuizen, waarbij de functie ingeschaald is in FWG 45 (minimaal €2.319,- en maximaal €3.322,- bij een fulltime dienstverband);
 • Een vakantietoeslag van 8,33%;
 • Flexibiliteit: gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je kennis uit te breiden.

We bieden bovendien uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.

Sollicitatieprocedure

Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie, uiterlijk 27 juni, via de sollicitatiebutton. Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van onze selectieprocedure.

Solliciteren kan via de sollicitatie-button van de deze vacature op de pagina van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen: https://wza.easycruit.com/vacancy/2725881/169781?iso=nl

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid.

Informatie

Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Jelmer Toering, teamleider Informatisering a.i.. Hij is op maandag t/m donderdag tussen 12:30 en 13:30 uur te bereiken op telefoonnummer 0592-325518.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld