Wij Groningen

Over WIJ Groningen

Bij WIJ Groningen werken we met grote drive en passie om te zorgen dat alle bewoners van Groningen mee kunnen doen in de samenleving. Onze 11 WIJ-locaties in Groningen bevinden zich midden in de wijk; elk moment van de dag kunnen bewoners binnenlopen met een prangende vraag of probleem. Met bijna 500 collega’s ben je verantwoordelijk voor het versterken van de zelfredzaamheid en participatie van bewoners van Groningen. Je staat er niet alleen voor; in een team van medewerkers bespreek je jouw wijk en kom je samen tot oplossingen. Wij gaan uit van mogelijkheden in plaats van problemen en wij leren nog elke dag van elkaar.

Wat doet WIJ Groningen?

Het WIJ-team is de toegang voor bewoners van alle leeftijden (van 0 tot 100+ jaar) die ondersteuning nodig hebben of die iets willen doen voor hun wijk. Bewoners met meervoudige ondersteuningsvragen krijgen één ondersteuningsplan en één aanspreekpunt/regisseur. Verder ondersteunt het WIJ-team collectieve activiteiten en basisvoorzieningen. Uitgangspunt bij alle werkzaamheden van het WIJ-team is het versterken van de zelfredzaamheid en de participatie van de bewoners. Er wordt uitgegaan van mogelijkheden in plaats van problemen. Het doel van de teams is om de wijken te versterken zodat problemen zoveel mogelijk binnen de wijk worden opgelost.

Wat biedt WIJ Groningen als werkgever?

Wij bieden een inspirerende werkomgeving in Stad, waar eigen ontwikkeling en opleiding hoog in het vaandel staan. Je kunt jezelf bijscholen in de WIJ-academie. Het Individueel Keuze Budget (IKB) biedt ruimte voor opleidingsmogelijkheden en flexibele uitbetaling van verlofuren.