Raadsadviseur

Op de griffie zoeken wij een ervaren

Raadsadviseur (32-36 uur per week)

Een politiek-bestuurlijk sensitieve adviseur, die samen met de griffier bijdraagt aan de  ontwikkeling en ondersteuning van de raad en de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen.

De raadsgriffie
De griffie ondersteunt en adviseert de gemeenteraad. De Raad bestaat uit 33 raadsleden en 21 fractieassistenten uit de 8 politieke partijen. De griffie bestaat uit de griffier, twee raadsadviseurs en twee griffiemedewerkers. Geen dag is bij ons hetzelfde. Continu schakelen we tussen gemeenteraad, inwoners, maatschappelijk middenveld, bedrijfsleven, college van Burgemeester en wethouders en ambtelijke organisatie. Wij geven als griffie (on) gevraagd procesmatig en inhoudelijk advies. Wij zijn daarbij dienstbaar, integer, stressbestendig, zorgvuldig en flexibel.

De functie
De raadsadviseur/ adjunct-griffier  heeft op hoofdlijnen de volgende taken. Je:

  • levert een bijdrage aan het inhoudelijk, procesmatig en logistiek ondersteunen van de gemeenteraad;
  • bewaakt en bevordert de kwaliteit van het politieke besluitvormingsproces, adviseert over strategische vraagstukken;
  • treedt op adviseur van één of meer structurele overlegvormen van de raad;
  • geeft advies over en geeft uitvoering aan (interactieve) processen en activiteiten die vormgeven aan de relatie van de raad met de samenleving;
  • vervangt in voorkomende situaties de raadsgriffier.

Jouw kwaliteiten
Je hebt een Hbo/academisch werk- en denkniveau en meerdere jaren ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving op een voor de functie relevant niveau. Je hebt een dienstverlenende instelling, bent gericht op samenwerking en je hebt een verbindende werkstijl. Op de positie en rol van de raad binnen het openbaar bestuur en in relatie tot de samenleving heb je een duidelijke visie, die past bij de ambities die vastgelegd zijn voor de identiteit en het functioneren van de raad. Naast een algemene brede maatschappelijke oriëntatie heb je kennis van relevante onderdelen van het bestuursrecht. Zowel schriftelijk als mondeling ben je communicatief vaardig. De aard van de werkzaamheden vraagt om een flexibele instelling en bereidheid (en mogelijkheid) om regelmatig ’s avonds werkzaamheden te verrichten. Veelal zal dit op woensdagavonden zijn.
Politiek-bestuurlijke sensitiviteit is een basisvaardigheid die je bezit. In een politiek-bestuurlijke omgeving ben je onafhankelijk, kun je objectief adviseren en met argumenten overtuigen. Voor een goede functievervulling is het noodzakelijk dat je op verschillende niveaus kunt samenwerken en verbindingen weet te leggen. Indien nodig kun je je snel aanpassen aan veranderende omstandigheden en desondanks effectief en efficiënt blijven handelen. Je bent  organisatorisch sterk ontwikkeld.
Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een contract voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 11 of functieschaal 12 (max.€ 6.103 bij een full time dienstverband). Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuze budget (17,05% van je bruto salaris), flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en opleidingsfaciliteiten. En vanaf 2023 bieden we ook een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Onno de Vries, raadsgriffier, telefoonnummer 06 - 10 83 30 52. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Daniëlle Roeters, HRM-adviseur, telefoonnummer 06 - 28 75 82 67.

De procedure
Ben je de raadsadviseur die we voor de gemeente Westerkwartier zoeken? Mail dan vóór 5 december a.s. jouw cv met motivatie naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2022078.
De gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 6 december tussen 9.00 – 11.00 uur en/of tussen 17.00 -18.30 uur.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.