Meewerkend projectleider

Gemeente Westerkwartier

zoekt een

Meewerkend projectleider (36 uur)
(Tijdelijk voor de duur van 10 maanden)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Je werkt in het team Mens en gezin, onderdeel van het Sociale Domein. Het team houdt zich bezig met de beleids- en uitvoerende taken op het gebied van Wmo, Participatiewet en Jeugd. Binnen het team wordt integraal gewerkt waarbij medewerkers hun eigen specialisatie hebben. We werken gebiedsgericht.

De functie
Anderhalf jaar na de herindeling richten we ons op de volgende fase van door ontwikkelen van het Sociaal Domein. Verdieping op inhoud en kwaliteit staat voorop. Hiervoor is een aantal speerpunten geformuleerd waar jij een belangrijke rol in gaat spelen. Je ondersteunt de teamleiders om de gestelde doelen te behalen.
Het betreft een tijdelijke functie voor projectbegeleiding van een viertal projecten in het Sociaal Domein. Waar mogelijk verricht je samen met verschillende werkgroepen uitvoerende werkzaamheden. Het gaat om de projecten:

 • Toegang (en functiedifferentiatie)
 • Werkprocessen
 • Gebiedsgericht werken
 • Integraal werken

We zijn op zoek naar een meewerkend projectleider die in staat is een vertaalslag te maken van de projectopdracht naar de uitvoering en daarin zelf ondersteunend is. Dus niet iemand die alleen coördineert en organiseert, maar ook zelf de handen uit de mouwen steekt.
Je bewaakt de voortgang en de resultaten en zorgt voor samenhang in de projecten. Je bent een verbinder (o.a. tussen kolommen en teams), weet verbanden te leggen en fungeert als sparringpartner voor de teamleiders. En bent bovendien in staat zelf een inhoudelijke bijdrage te leveren.

Taken
Je zorgt ervoor dat de projecten worden afgerond op basis van het projectplan en rapporteert hierover aan de teamleiders Mens en Gezin. Je zorgt voor voortgang, doet de coördinatie en levert een bijdrage aan concrete projecten en werkt hierin actief mee. Eveneens zie je toe op borging/implementatie van de projecten. Daarnaast onderhoud jij contacten met ketenpartners en woon je (regionale) vakinhoudelijke overleggen bij.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO-opleiding;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en kunt goed samenwerken;
 • Je kunt goed coördineren, plannen en organiseren;
 • Je bent stressbestendig en toont eigenaarschap over je werk;
 • Je toont initiatief en je bent flexibel;
 • Ervaring in projectbegeleiding is noodzakelijk;
 • Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van 10 maanden. Het betreft een dienstverband voor 36 uur. De functie is indicatief ingeschaald in schaal 10 (maximaal €4494,- per maand), gebaseerd op medewerker Ontwikkeling III. Je wordt, afhankelijk van ervaring, ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Hielke Peursum, 06‑48586002. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Ina Koekoek, 06‑34447759.

De procedure
Wil jij graag leren en groeien binnen de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór 18 maart 2021 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021003.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.