Medewerker duurzaamheid en milieu

Medewerker duurzaamheid en milieu
32 uur per week
Als medewerker duurzaamheid en milieu ben jij straks de stille kracht achter aansprekende projecten op het gebied van duurzaamheid en milieu in het Westerkwartier. Een leuke en belangrijke functie in het hart van onze gemeentelijke organisatie. Iets voor jou?

Wat ga je doen?
Als medewerker duurzaamheid en milieu werk je in een enthousiast team dat zich iedere dag inzet om onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen waar te maken. Een prachtige functie waarin je zijdelings betrokken bent bij de uitvoering van tal van aansprekende lokale projecten. Jouw bijdrage is daarin erg belangrijk, want jij geeft de projectleiders en beleidsmedewerkers administratieve- en organisatorische back-up in de dagelijkse uitvoering en springt bij waar dat kan en nodig is.  Achter de schermen zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt en de uitvoeringsprocessen en procedures waar we mee te maken hebben netjes worden opgevolgd.

Maar dat is nog niet alles. Je bent het eerstelijns aanspreekpunt voor onze inwoners met vragen over duurzaamheid, handelt subsidieaanvragen af en verstrekt op aanvraag informatie. Ook werk je als ondersteuner mee in verschillende  projectteams, organiseer je activiteiten voor bewoners en andere belanghebbenden en verstrek je informatie. Absoluut een dynamische en afwisselende functie waarin je jouw stempel kunt drukken op duurzaamheid en milieu en samen met jouw collega’s prachtige projecten gaat realiseren. Kortom een allesomvattende baan waarin jij je geen minuut zal vervelen en continu wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Wat bieden we jou?

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend om te zetten naar vast.
  • Een prima salaris tot maximaal € 4.052 bruto per maand (schaal 8) bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris.
  • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon-werk verkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
  • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
  • Onze arbeidstijden en werkplek zijn flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek.

Wie ben jij?
Allereerst ben je een enthousiaste en fijne collega en steek je graag je handen uit de mouwen om onze gemeentelijke ambities op het gebied van duurzaamheid en milieu waar te helpen maken. Het is jouw kwaliteit om het overzicht te bewaren en structuur te brengen in een dynamische werkomgeving, waarbij jij graag de “regelzaken” op pakt. Ook als dat eens een keer buiten de reguliere werktijd moet gebeuren omdat er een deadline ligt of bijvoorbeeld een evenement moet worden   georganiseerd. Je bent vasthoudend, creatief en oplossingsgericht en maakt je makkelijk nieuwe systemen en nieuwe werkprocessen eigen. Overigens moet je daar ook weer niet te zwaar aan tillen, wij zijn een kleine en slagvaardige gemeente en de lijntjes zijn vaak kort. Waardoor je makkelijk je weg kunt vinden en alle ruimte hebt om mee te denken en bij te dragen aan de verschillende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en milieu die voorbijkomen. Uiteraard sta je er niet alleen voor en bieden wij jou daarbij alle ruimte en support die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

  •  Je hebt een relevante mbo-/hbo opleiding en hebt bij voorkeur al enige werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een bestuurlijke organisatie.
  • Ervaring met duurzaamheidsprojecten is pré, maar zeker geen showstopper! Wat wij belangrijker vinden is dat je een fijne collega bent en er samen met ons voor wil gaan om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

Het team
Je werkt in het team Duurzaamheid, onderdeel van het Fysieke Domein. Het team houdt zich bezig met actuele thema’s als duurzame energie, energiearmoede, circulaire economie, afvalinzameling, bodem en gaswinning. Maar we zijn ook betrokken bij de dagelijkse uitvoering die bijvoorbeeld gepaard gaat met het schoonhouden van de leefomgeving en het toekennen van subsidies. Op dit moment spelen er verschillende grote uitdagingen, zoals toenemende energiearmoede en de verduurzamingsopgave voor 2030. Met zijn allen werken we keihard aan praktische oplossingen voor dergelijke problemen. Hier kunnen we jouw hulp zeker bij gebruiken. Team Duurzaamheid is een jong en gezellig team dat bruist van de energie en elkaar op z’n tijd ook graag in een informele sfeer ontmoet. Overigens is dat geen verplichting! Zolang jij jezelf herkent in onze kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen ben je leuk genoeg!

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

Solliciteren
Lever jij als medewerker duurzaamheid en milieu straks een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van onze mooie gemeente? Mail dan uiterlijk 6 december jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023107. De gesprekken vinden plaats op 13 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.