Contractmanager Sociaal Domein

Contractmanager Sociaal Domein
28 uur per week
Weet jij als contractmanager Sociaal Domein wat er nodig is om succesvol uitgevoerde (zorg)contracten binnen de gemeente Westerkwartier te organiseren? Dan is deze uitdagende vacature vast en zeker op jouw lijf geschreven.

Wat ga je doen?
Als contractmanager dagen we je graag uit om mee te denken en het initiatief te nemen als het gaat om de verdere professionalisering van het contractmanagement. Samen met je directe collega voer je de regie over het contractmanagement van de beleidsterreinen Jeugd, WMO, participatie en basisondersteuning. Een leuke en uitdagende functie, want je hebt te maken met vele partijen, grote belangen, aanbestedingsprocedures en soms politiek gevoelige dossiers. Maar daar laat jij je als professional niet door afschrikken! Jij krijgt er energie van om partijen bij elkaar te brengen en samen het beste uit de contracten te halen voor onze inwoners. Door te sturen op continuïteit, kwaliteit, cliënttevredenheid en de overeengekomen financiële prestaties. Maar vooral ook door het zoeken naar verbinding en het aanpakken en oplossen van knelpunten in de contractuitvoering.

Samen met je collega overzie je de inkoopketen van het Sociaal Domein van de gemeente Westerkwartier en zorg je ervoor dat de zorgaanbieders en leveranciers doen wat nodig is om de opgaven waar we voor staan waar te maken. Door te investeren in de relatie met aanbieders, intensief samen te werken en bij te dragen aan de ontwikkelopgaven in de contracten. Het is aan jou om de regie te voeren, je portefeuille in balans te houden en te optimaliseren, te netwerken, draagvlak te creëren bij alle stakeholders en alle neuzen in dezelfde richting te zetten. Je monitort de gemaakte afspraken, doet dossieronderzoek en evalueert regelmatig de afspraken en resultaten op basis van aangeleverde productiegegevens en omzet. Daar stopt het niet, want je hebt ook een adviesrol bij de implementatie van de contracten en het verzamelen van input voor de doorontwikkeling van de verschillende contractgebieden.

Geen eenvoudige opgave, maar je staat er dan ook niet alleen voor! Als contractmanager maak je deel uit van een enthousiast team en werk je vaak in projectgroepen met onze inkopers, je collega contractmanager, toezichthouders en beleidsadviseurs. Al met al een interessante en leuke rol waarin je als adviseur van de teamleiders wordt uitgedaagd om mee te denken en te beslissen over de koers van het contactmanagement binnen het Sociaal Domein. Herken jij jezelf helemaal in deze beschrijving? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben.

Wat bieden we jou?

 • Allereerst een aantrekkelijke en belangrijke baan waarin je jouw stempel kunt drukken op het optimaliseren van de dienstverlening naar onze inwoners.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan.
 • Een prima salaris tot maximaal € 5.009, - bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris.
 • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kun je bruto laten uitkeren of uitruilen voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon-werk verkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een vergoeding voor thuiswerken.
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
 • We werken grotendeels hybride. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek.


Wie ben jij?
Als contractmanager heb je bij voorkeur al ervaring met inkoop, contractbeheer of contractmanagement binnen het Sociaal Domein. Je krijgt er energie van een bijdrage te kunnen leveren aan professioneel contractmanagement. Wat jou succesvol maakt in je werk? Naast vakkennis zit hem dat vooral in de samenwerking, het netwerken, kennis delen, bemiddelen en anderen meekrijgen. Jij durft het gesprek aan te gaan als afspraken onvoldoende worden nagekomen. Je houdt het overzicht, kunt draagvlak creëren en hebt een goed analytisch vermogen en financieel inzicht, waardoor je risico’s goed weet in te schatten en de juiste afweging kunt maken als er verschillende belangen spelen. Soms vraagt dat om overtuigingskracht, op andere momenten juist meer om tact en sensitiviteit. Wat we verder verwachten:

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau en stevige kennis van contract /leveranciersmanagement.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van contractmanagement en bent bij voorkeur op de hoogte van de ontwikkelingen in de (zorg)markt.
 • In ieder geval heb je affiniteit met de processen binnen het Sociaal Domein en je herkent jezelf in onze kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.
 • Verder heb je een gezonde ambitie en vind je het belangrijk om jezelf continu te blijven ontwikkelen.


Het team
Als contractmanager werk je in het beleidsteam Advies en Relaties. Jouw werkterrein is het sociaal domein, waar je nauw samenwerkt met je directe collega. Het team Advies en Relaties bestaat verder uit de toezichthouder kwaliteit WMO, 12 beleidsadviseurs, een strateeg en medewerkers sociaal domein. We werken grotendeels hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze werklocaties. De basislocatie van het team Advies en Relaties is op dit moment Leek.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.


Solliciteren
Ben jij de enthousiaste contractmanager die met ons verder gaat bouwen aan onze contractportefeuille binnen het sociaal domein? Mail dan uiterlijk 8 oktober jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023084.

De gesprekken vinden plaats op 17 oktober. Het zou fijn zijn als je hier alvast rekening mee kunt houden in je planning.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.