Consulenten Wmo

Gemeente Westerkwartier zoekt een
Consulenten Wmo

32-36 uur


De functie

Je bent als consulent Wmo samen met je collega’s verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. Je hebt zelfstandig contact met inwoners met ondersteuningsvragen op alle leefgebieden. Ons uitgangspunt is dat inwoners zoveel mogelijk uitgaan van eigen kracht en zelfregie. Daarbij onderzoeken we ook naar wat het eigen sociale netwerk van de inwoner kan betekenen. Of dat inwoners van een voorliggende voorziening gebruik kunnen maken. Naar aanleiding van het onderzoek geef je advies over de al dan niet benodigde inzet vanuit de Wmo. Als consulent Wmo voer jij namens de gemeente regie over de casuïstiek en stuurt op doelen en resultaten zoals je hebt vastgelegd in een ondersteuningsplan.
We werken grotendeels hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze werklocaties. De basislocatie van het team Mens en Gezin Wmo is voorlopig Leek.

Jouw kwaliteiten

 • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau; analytisch en overstijgend;
 • Je beschikt over minimaal 1 - 2 jaar relevante werkervaring met de Wmo;
 • Kennis en ervaring met positieve gezondheid is een pré;
 • Je bent in staat (zelfstandig) onderzoek uit te voeren naar aanleiding van de vraag van de client. Daarbij durf je ook kritische vragen te stellen om een volledig beeld van de client te krijgen;
 • Je bent in staat vanuit je kennis en ervaring de vraag van de inwoner te vertalen naar passende ondersteuning of de inwoner door te verwijzen naar zijn/haar persoonlijke netwerk of voorliggende voorzieningen;
 • Je beschikt over goede contactuele, schriftelijke en digitale vaardigheden;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je kan zelfstandig werken, toont initiatief en bent daadkrachtig;
 • Je bent een dynamische positief ingestelde persoon die wil bijdragen aan de teamontwikkeling.
Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team

Je werkt in het team Mens en Gezin, onderdeel van het Sociale Domein. Het team kenmerkt zich door een combinatie van ervaren en minder ervaren collega’s op verschillende gebieden. Professionalisering en jouw persoonlijke ontwikkeling staan hoog in het vaandel. Als organisatie zijn we volop in beweging. We werken volgens het principe 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur. Onze uitgangspunten daarvoor zijn de principes van positieve gezondheid. Daarnaast vinden wij onze kernwaarden erg belangrijk: Dichtbij, In Verbinding, Persoonlijk Leiderschap en Wendbaar. Een evenwichtig team op kennis en expertise vinden wij belangrijk. We zoeken voor het cluster Wmo twee enthousiaste nieuwe collega’s met minimaal 1 tot 2 jaar relevante
werkervaring als consulent Wmo.


Ons aanbod

We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien we als een uitdagend traject waar we in willen investeren. Verder:
 • Afhankelijk van kennis en ervaring, word je ingeschaald in aanloopschaal 7 0f functieschaal 8 (maximaal € 4.052 fulltime). De functie ligt nu ter herwaardering.
 • Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een hybridevergoeding en een vergoeding woon-werk (€ 0,21 netto per kilometer).
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 28 mei jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023044.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.