Beleidsmedewerker Natuur (met accent op landbouw)

Gemeente Westerkwartier zoekt

beleidsmedewerker natuur (accent op landbouw)

32 uur

Het Westerkwartier, gelegen aan de westzijde van de provincie Groningen, wordt al sinds de vroegste prehistorie bewoond. Dat maakt Westerkwartier uniek en bijzonder. In het Westerkwartier vind je het nationaal landschap Middag-Humsterland, met zijn uniek bewaard gebleven verkavelingspatroon en de vele wierden. In het zuiden zijn sporen aangetroffen van hunebedbouwers en grafheuvels uit de bronstijd. Je treft daar het prachtige coulisselandschap. Ook staat Westerkwartier bekend om zijn musea, borgen en andere monumenten. Dat is niet alles. Westerkwartier werkt aan haar toekomst. Met 41 dorpen en ruim 63.000 inwoners is Westerkwartier de snelst groeiende gemeente in het Noorden. Er zijn zo’n 24.000 arbeidsplaatsen waarmee gemeente Westerkwartier de tweede economie is in de provincie Groningen.

Dat je gaat bijdragen aan natuur die past bij de identiteit van gemeente Westerkwartier gaan wij enorm waarderen. Je zorgt ervoor dat onze ambities op het gebied van natuur, landschap en landbouw waar worden gemaakt door je in te vreten bij ruimtelijke ontwikkelingen, betrokken te zijn bij beheer & onderhoud en door bewoners hierbij te betrekken. Belangen vanuit natuur, landschap en duurzame landbouw verbinden, in co-creatie met belanghebbenden, zelfstandig projecten begeleiden, initiatief nemen vanuit jouw passie en kennis, collegiaal afstemmen en professioneel adviseren. Zo ziet jouw baan er uit als beleidsmedewerker natuur bij gemeente Westerkwartier. 

Spreekt jou dit aan, lees dan verder.

Het team
Je werkt vanuit het team Buitengebied. Dit team bestaat uit beleidsmedewerkers, ruimtelijke ontwikkelaars, vergunningverleners en milieudeskundigen. Allen met een integrale energieke aanpak vanuit de verschillende vakgebieden dat zich kenmerkt door enthousiasme en passie met als gezamenlijk doel het ontwikkelen en in stand houden van de ruimtelijke kwaliteit van het veelzijdige landschap en waardevolle natuur in het Westerkwartier.

De functie
Je krijgt een diversiteit aan onderwerpen waar je je mee bezig gaat houden. Je bent betrokken bij diverse projecten, zoals de Houtsingelhoofdstructuur Westerkwartier. Je doet beoordelingen op het gebied van flora en fauna en je adviseert over landschappelijke inpassingen. Dit doe je samen met andere beleidsmedewerkers die op gebieds- en perceelsniveau adviseren. Jouw aandacht gaat ook naar beide, maar met name naar percelen. De ene dag bereid je een bestuurlijk overleg voor, de andere dag participeer je in een project of ga je in gesprek met inwoners over hun initiatieven. Je zal ook worden gevraagd beleid te ontwikkelen en deze te vertalen naar andere werkvelden binnen het fysieke domein.

Je kwaliteiten
We hebben jou nodig vanwege jouw expertise op het gebied van natuur- en landschapskwaliteiten en aantoonbare affiniteit met natuurinclusieve landbouw en kringlooplandbouw. Daarnaast:

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een frisse blik en neemt eigenaarschap over je eigen werk;
  • Je bent oplossingsgericht en flexibel;
  • Je bent een doorzetter, collegiaal en weet van aanpakken;
  • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend;
  • Je bent een kei in het creëren van draagvlak voor het beleid.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen, een veelheid aan opgaven en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. We bieden je eerst een jaarcontract aan en daarna, als het van beide kanten goed bevalt, een vast contract. De functie is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 10 (maximaal € 4.494,-).

Meer informatie
Heb je een vraag, bel dan met Trineke Kroeze. Zij is teamleider/coach van het team Buitengebied en is te bereiken via 06-48445299. Bel je liever in de avond, dat is geen probleem. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met HRM-adviseur Melissa Vredevoogd 06-28758301.

De procedure
Spreekt bovenstaande jou aan en heb je humor, lef, vertrouwen en werk je graag samen laat dan snel van je horen. We ontvangen graag jouw CV en een motivatie uiterlijk 15 augustus. Deze kun je sturen naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021039. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdagmiddag 19 augustus. We zien uit naar jouw reactie.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.