3e jaars HRM stagiair

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Stagiair (32-36 uur)

Ben jij een enthousiaste 3e jaars HBO-student met een HRM-achtergrond? Dan zijn wij naar jou op zoek!

 

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft ruim 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Het team HRM ondersteunt de teams,  teamleider/coaches en directie op onderwerpen zoals rechtspositie, opleiden, ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid  Daarnaast is het team eigenaar en beheerder van de verschillende administraties, zoals de salaris-, personeels- en ziekteverzuimadministratie. Team HRM heeft standplaats Grootegast.

Jouw werkzaamheden
Geen dag is hetzelfde voor jou als stagiair bij onze gemeente. Als stagiair binnen het team HRM krijg je uitdagende verantwoordelijkheden en mag je aan verschillende projecten meewerken. Je wordt niet alleen uitgedaagd om mee te werken, maar ook om actief mee te denken en je mening te geven! We zijn erg benieuwd naar jouw blik op de lopende projecten en uiteraard ook op onze gehele organisatie. Twee onderwerpen waar je je specifiek mee bezig gaat houden zijn arbeidsmarktstrategie en vitaliteit. We hebben nog geen duidelijke arbeidsmarktstrategie en om hiertoe te komen hebben we net met elkaar afgesproken dat we hiermee bezig gaan. Dit project staat nog in kinderschoenen en jouw ideeën en inzet zijn hierbij meer dan welkom. Daarnaast hebben we werken aan een vitaliteitsplan . Hierin komen allerlei acties te staan om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Ook hierbij kun je van grote betekenis zijn. Naast deze onderwerpen pak je allerlei werkzaamheden op die binnen ons team voor handen zijn, heel gevarieerd dus!


De persoonlijke ontwikkeling van stagiaires hebben we hoog in het vaandel staan. Je wordt daarom begeleid door een getrainde begeleider. Gedurende jouw stageperiode blijven we samen werken aan de ontwikkeling van jouw professionele vaardigheden en leer je het vakgebied écht goed kennen. Er is binnen deze stage ook veel ruimte voor eigen initiatief en je draait volwaardig mee in het team. Het is van belang dat je zowel in teamverband als zelfstandig aan onze projecten kunt meewerken.

Jouw kwaliteiten

  • Je zit in het 3e jaar van de opleiding hbo HRM;
  • Je beheerst de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift;
  • Je hebt affiniteit met vitaliteit/duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarktstrategie;
  • Je beschikt over goede analytische, kritische en communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt creatieve ideeën en bent een aanpakker;
  • Hiernaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een afwisselende stageplaats, waarbij je de mogelijkheid krijgt om veel te leren. Jouw inbreng wordt serieus genomen en er is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het gaat om een stageperiode van 5 maanden en je ontvangt een stagevergoeding van €266,15 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met  HRM adviseur Melissa Vredevoogd, 06-28 75 83 01 of melissa.vredevoogd@westerkwartier.nl.

Wil je meer weten over stagelopen bij de gemeente Westerkwartier, klik dan op deze link: https://youtu.be/T6w_eS5OdOg

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan per omgaande jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van stage vacature #2021016.