Werkbegeleider kringloopwinkel

WerkPro zet zich in voor mensen die ongewild buiten spel staan op de arbeidsmarkt of in de maatschappij. WerkPro biedt hen een gevarieerd aanbod van zinvol werk en begeleiding, gericht op meedoen, ontwikkeling en uitstroom. Alle activiteiten van WerkPro worden bedrijfsmatig opgezet: de werkbedrijven leveren producten en diensten voor consumenten en/of een bijdrage aan leefbaarheid en hergebruik. Met 40 werklocaties en 250 medewerkers, geeft WerkPro jaarlijks ruim 2.000 mensen werk en perspectief.

Bij GoudGoed Kringloop ontstaat per 1 juni een vacature voor een

werkbegeleider kringloopwinkel
32 uur per week

Het bedrijf

Het kringloopcentrum GoudGoed Damsterdiep heeft verschillende afdelingen, zoals magazijn, computers, textiel en de winkel. Alle afdelingen bieden een werk/leeromgeving met werkplekken voor diverse doelgroepen. De winkel onderscheidt zich van andere kringloopwinkels door de inrichting, presentatie en manier van werken.

De belangrijkste doelstelling van GoudGoed is bijdragen aan een duurzame samenleving. Enerzijds door werkervarings- en participatiemogelijkheden te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Anderzijds door hergebruik van materialen te bevorderen met een betaalbaar aanbod van goede gebruikte spullen.

Doel van de functie

Als werkbegeleider werk je mee in de kringloopwinkel, terwijl je het team van medewerkers aanstuurt, motiveert en coacht. Je eigen werkervaring in de detailhandel stelt je in staat om een prettige, stimulerende werkomgeving te creëren. 
Voor klanten is iedereen een medewerker, voor jou is de medewerker een deelnemer die soms begeleiding nodig heeft. Bij de verdeling van de werkzaamheden hou je rekening met de capaciteiten van de deelnemers, zodat iedereen individueel tot zijn recht komt en het team optimaal functioneert.

Werkzaamheden

Als werkbegeleider:

 • werk je mee in het team, geef je sturing en begeleiding aan de medewerkers en coördineer je de werkzaamheden in de winkel
 • help je de medewerkers het beste uit zichzelf te halen
 • creëer je een prettige werk- en winkelomgeving voor medewerkers en klanten
 • verwerk je administratieve gegevens van zorgtrajecten

Gewenst profiel

De werkbegeleider die we zoeken

 • beschikt over ruime kennis en ervaring in detailhandel en/of kringloop
 • kan medewerkers leren hoe je een winkel aantrekkelijk inricht
 • pakt aan en is niet snel uit evenwicht, houdt overzicht en stelt prioriteiten
 • is sociaal en communicatief in contact met medewerkers en klanten
 • kan werken met de doelgroepenmix van WerkPro; geeft extra uitleg of aangepast werk als nodig
 • kan schakelen tussen de rollen als begeleider en ondernemer
 • is flexibel qua werktijden: werken op zaterdag hoort erbij
 • houdt van afwisseling en is bereid bij te springen of in te vallen op andere afdelingen
 • is digitaal vaardig: kan werken met registratie- en kassasystemen en social media beheren; je zorgt voor goede online presentatie en vindbaarheid van het project
 • wil graag aanvullende cursussen of opleidingen volgen, als dat nodig is voor de functie

Informatie

Om onze deelnemers optimaal te begeleiden werken we zoals beschreven in onze Werkwijzer. Nieuwe medewerkers krijgen een interne scholing. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl

Als je meer wil weten over GoudGoed: www.goudgoed.nl

Als je vragen hebt over de vacature kun je bellen met
Fred Moll, manager kringloop op telefoonnummer 06-53573525.

Arbeidsvoorwaarden

De salariëring is conform CAO Sociaal Werk, schaal 4, tussen € 2.009 en € 2.763 bruto (op basis van een fulltime dienstverband). Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor 6 maanden, met de intentie van verlenging. Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.

Geïnteresseerd?

Mail je sollicitatie met motivatie en Curriculum Vitae (bij voorkeur in pdf) uiterlijk zondag 25 april 2021 naar , onder vermelding van ‘vacature werkbegeleider kringloopwinkel’.