Communicatiemedewerker

WerkPro maakt werk van kansen voor mens en maatschappij. In een duurzame samenleving doet iedereen mee en wordt ieders talent benut. We verbinden werk, welzijn en zorg: via werk met begeleiding, training en ondersteuning op meerdere levensgebieden, worden mensen sterker en zelfstandiger. Onze sociale ondernemingen bieden werkplekken en producten en diensten met maatschappelijke meerwaarde. Met 40 werklocaties en 280 medewerkers, biedt WerkPro jaarlijks ruim 2.500 mensen werk en perspectief.


De vacature is ontstaan vanuit kwaliteitsimpuls personeel. Binnen WerkPro zijn we opzoek naar een: 

Communicatiemedewerker
(24 uur per week)


WerkPro is in ontwikkeling. Inclusie, duurzaamheid en leefbaarheid worden steeds belangrijker. Net als onze maatschappelijke missie: werk maken van kansen voor mens en maatschappij. Door de veelzijdigheid van de organisatie hebben we te maken met uiteenlopende doelgroepen. Om de meerwaarde van de organisatie breed uit te kunnen dragen zijn we op zoek naar een collega om het communicatieteam te ondersteunen bij uitvoerende taken. Als communicatiemedewerker werk je nauw samen met de communicatieadviseur en de teamleider communicatie. Je bent onderdeel van het communicatieteam en je werkt vanuit het hoofdkantoor in Groningen. In overleg is het ook mogelijk om een deel van de tijd vanuit huis te werken.

Wat ga je doen?
De invulling van je dag is wisselend. Soms komen er taken tussendoor die ook die dag af moeten. Maar over het algemeen hou jij je bezig met:

 • schrijven voor de website en het intranet
 • beheren van de website, zorgen dat informatie up-to-date is
 • het beheren van de pr-mailbox, vragen beantwoorden en/of doorzetten naar de juiste collega’s
 • ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten
 • meewerken aan de uitvoering van het communicatie- en marketingplan


Dit ben jij:

 • je weet welke communicatiemiddelen en -kanalen je het beste kan inzetten om de organisatiedoelen te ondersteunen
 • je hebt verstand van social media en kan werken met wordpress (of je bent bereid je hierin te verdiepen)
 • je vindt het leuk om te schrijven, maar ook om de verhalen op te halen bij de verschillende projecten.
 • je hebt gevoel voor begrijpelijke taal en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende doelgroepen
 • je bent creatief, in oppakken, aanpakken en afmaken;
 • ervaring met de programma’s van Adobe CC is een pré

Informatie
Als je inhoudelijke vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Jacolien Muilwijk, teamleider communicatie op 06-11232242 bij voorkeur op maandag t/m donderdag tussen 13.00-15.00 uur. Kijk voor meer informatie over WerkPro op www.werkpro.nl

Werken bij WerkPro
WerkPro biedt een fijne werksfeer en werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard gewerkt wordt met elkaar en ruimte is voor autonomie, met de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Zorg en (sociaal) ondernemerschap gaan samen en er is ruimte voor eigen initiatief en ontwikkelingen. De cultuur kenmerkt zich door loyaliteit aan de deelnemers en de werkprojecten.

Wat we bieden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal werk. De functie wordt conform CAO functie communicatiemedewerker, schaal 6. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen € 2.563,- en € 3.668,- (op basis van een fulltime dienstverband) De CAO Sociaal Werk biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) incl. vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,4%), Loopbaanbudget en een pensioenregeling (PFZW). WerkPro heeft daarnaast (interne) scholingsmogelijkheden.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Het kunnen overleggen van een VOG is een voorwaarde voor indiensttreding.

Geïnteresseerd?
Laat je gegevens tot en met 5 oktober 2023 achter door te klikken op hier. De sollicitatiegesprekken zijn in eerste instantie gepland op maandag 9 oktober 2023.