Welzijnswerker met specifieke kennis van jongerenwerk

Welzijnswerk Midden-Drenthe is de erkende uitvoeringspartner van de gemeente Midden-Drenthe op het gebied van Welzijn. Wij zijn een organisatie volop in beweging. De instelling werkt voor en met bewoners van dorpen en stimuleert de wisselwerking tussen het gemeentelijk beleid en de ambities en vragen van bewoners. De werkwijze is zowel individueel, dorpsgericht als projectmatig. 

In de vakgroep Jongerenwerk is per direct plaats voor een: 

Welzijnswerker met specifieke kennis van jongerenwerk 
17 tot 20 uur per week 

De welzijnswerker is een t-shaped professional en werkt nauw samen met vrijwilligers. Hij/zij ondersteunt en stimuleert activiteitengroepen en besturen bij bestaande activiteiten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. De welzijnswerker richt zich daarbij met name op het bevorderen en vergroten van de zelfwerkzaamheid en zelfstandigheid van de doelgroep. Belangrijk daarbij is het verstevigen van het sociale netwerk en het leggen van duurzame verbindingen met andere activiteiten-groepen. De welzijnswerker neemt ook deel aan het CJG-Jeugdteam en is aandachtsfunctionaris voor de Meldcode (kinder)mishandeling en huiselijk geweld. 

Profiel / specifieke functiekenmerken: 

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding afgerond. Je beschikt over minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie. 
 • Je hebt een zelfstandige en pro-actieve werkhouding en je kunt goed werken in zowel teamverband als met vrijwilligers en professionele organisaties. 
 • Je hebt goede communicatieve uitdrukkingsvaardigheden en sociale vaardigheden voor het moeiteloos leggen van contact met de doelgroep, vrijwilligers en organisaties. 
 • Je kunt goed omgaan met tegenslag en teleurstelling indien personen of groepen ‘tegengestelde’ belangen hebben en/of doelen niet bereikt worden. 
 • Je geeft op stimulerende wijze richting aan vrijwilligers en samenwerkingsverbanden zodat gestelde doelen bereikt worden. 
 • Je beschikt over organisatorische en dienstverlenende vaardigheden. 
 • Je zet je expertise met overtuiging in, bent vooruitstrevend en beschikt over het talent om mensen te activeren en te stimuleren. 
 • Je werkt oplossingsgericht, kunt nieuwe werkwijzen bedenken en past deze toe. 
 • Je bent bekend met en handelt volgens de geheimhoudingsplicht. 
 • Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en stressbestendig. 
 • Je bent bereid zowel overdag als ’s avonds te werken. 
 • Je beschikt over een rijbewijs en auto. 

Ons aanbod

Wij bieden een boeiende functie in een prettige en stimulerende werkomgeving en een salaris in schaal 7/8 (CAO Sociaal Werk). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar. 

Verloop sollicitatieprocedure 

Je sollicitatie kun je t/m zondag 19 november 2017 richten aan Welzijnswerk Midden-Drenthe, t.a.v. Fennie Meppelink (medewerker Personeelszaken), . De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 27 november 2017. Wil je aanvullende informatie of heb je vragen over deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Martinet Oosterhof (teamcoach), . Zij neemt dan contact met je op. 

Bezoek ook onze website: www.welzijnswerkmd.nl.