Adviseur grond en waterbodem

32-36 uur per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.
Het mede helpen inrichten van watersysteemprojecten en adviseren bij het reguliere beheer op het gebied van het grond en waterbodem. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en voldoende water. Kunnen wij - en onze burgers - op jou rekenen? Solliciteer dan direct op de functie van adviseur grond en waterbodem bij waterschap Vechtstromen!

Informatie
In watersysteemprojecten en het reguliere beheerwerk denk je vanaf de ontwerpfase mee in de voorbereiding en zorg je dat tijdens de uitvoering van het project (water)bodemzaken, zoals baggeren, goed geregeld zijn. Je zoekt naar specifieke afzet mogelijkheden en innovatieve oplossingen voor bagger en vrijkomende grondstromen passend binnen de wettelijke kaders. Vanuit je rol als adviseur breng je de collega's en externe partners met elkaar in verbinding. Deze betekenis en impact zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • in watersysteemprojecten participeert en inhoudelijke kennis inbrengt op gebied van (water)bodemkwaliteit;
 • waterbodemonderzoek voorbereidt, laat uitvoeren (door laboratoria of adviesbureaus) en adviseert op de resultaten;
 • het gehele proces van offerte tot uitvoering verzorgt, opdrachten verstrekt aan adviesbureaus m.b.t. archeologisch onderzoek en onderzoek naar niet gesprongen explosieven;
 • verantwoordelijk bent voor uitvoeren van projecten op het gebied van waterbodem/bagger. Daarnaast organiseer je de veldwerkactiviteiten en ondersteun je de projectleider tijdens de uitvoering van complexere projecten;
 • deelneemt aan regionale en landelijke overleggen over beleid bodemkwaliteit en baggerbeleid;
 • het (water)bodem- en baggerbeleid actueel houdt;

Functie-eisen
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij communicatief vaardig en toon je initiatief om tot oplossingen te komen. Je bent kostenbewust. Je kunt goed zelfstandig werken en je bezit overtuigingskracht en een sterk analyserend vermogen. Je bent een vaardig adviseur waarbij je passie en plezier uitstraalt in je werk. En voor deze functie heb je ook:
 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding, milieutechnologie, milieukunde of vergelijkbaar;

 • uitgebreide kennis van het Besluit Bodemkwaliteit en (water)bodembeleid;

 • kennis van wet- en regelgeving op het (water)bodem werkveld;

 • relevante werkervaring.


Arbeidsvoorwaarden
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur grond en waterbodem bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.306 en € 4.550;
 • een keuzebudget van rond de 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • bij gebleken geschiktheid wordt na een tijdelijke overeenkomst een onbepaalde tijdscontract aangeboden;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Contactinformatie
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 16 augustus juli 2021 via de solliciteerbutton.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Gon Eugelink, teamleider. Bel haar via 06-218 825 35. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Cindy Groen (HR-adviseur), tel. 06-109 828 05.

Over Vechtstromen
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als adviseur grond en waterbodem kom je te werken bij het Expertisecentrum van het waterschap. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het Expertisecentrum werken circa 50 collega's. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij je vakinhoudelijk een bijdrage levert aan investerings- en onderhoudsprojecten.

Jouw toekomstige leidinggevende Gon Eugelink: "Ik ben trots op het Expertisecentrum, als centraal kennisteam in de organisatie. Het bestaat uit zelfstandige en deskundige adviseurs, die tot goede resultaten komen in een succesvolle samenwerking."

Reageer op deze vacature