Adviseur Informatiemanagement (data scientist)

Ben jij een gedreven en innovatief talent op gebied van databeheer? Wil jij bijdragen aan de datakennis en expertise binnen Vechtstromen? Krijg je energie van het ontginnen van 'big data'? Dan is deze baan mogelijk iets voor jou! We zijn op zoek naar gedreven en innovatief talent op gebied van databeheer!

Adviseur Informatiemanagement (data scientist)
36 uren per week
team Gegevensbeheer Water

Informatie
Met behulp van 'data science' en 'business intelligence' breng je ons gegevensbeheer op een hoger plan. Daarbij denk je vanuit de gebruikers organisatie mee over problemen en draag je oplossingen aan. De innovaties bespreek je met en vertaal jij naar de gebruikers en de collega's van ICT, je zoekt jouw klanten actief op! Je let op de inhoud en kwaliteit van de gegevens. Ook coördineer je activiteiten om de kwaliteit van gegevens af te stemmen op het gebruiksdoel van de informatiestromen. Je analyseert de informatiestromen van met name de primaire processen, voert vergelijkingen uit en zoekt naar mogelijke oorzaken van onregelmatigheden. Tevens beantwoord je vragen op het gebied van informatiestromen met de gebruikersorganisatie voor zowel externe als interne partijen. Daarnaast word je om advies gevraagd in projecten, aangezien gegevensopslag altijd wel een rol speelt.

Functie-eisen
  • Aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur richting informatica of aantoonbare interesse en ervaring met het werkveld van de gegevensanalyse
  • Kennis van BI, databases en werkprocessen.
  • Ervaring met data science is een pré.
  • Ten minste drie jaar ervaring op gebied van gegevensbeheer.
  • Het vermogen om je in te leven en te verbinden met de verschillende disciplines en teams binnen het waterschap.
  • Je houdt van werken in een dynamische werkomgeving en helpt veranderingen mede vorm te geven.
  • Je staat stevig in je schoenen ten aanzien van innovaties en voorgestelde besluiten in dit relatief nieuwe vakgebied.
  • Je bent organisatie sensitief en samenwerkingsgericht.
  • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid.
  • Je werkt nauwgezet en resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden
Je krijgt de kans om te werken in een proactieve organisatie met ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van je ervaring geldt voor deze functie een salaris van minimaal € 2.890 en maximaal € 4.014 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige werkweek. Dit is exclusief het individueel keuzebudget, waar onder andere je vakantietoeslag en je eindejaarsuitkering bij inbegrepen zit. Het keuzesysteem arbeidsvoorwaarden biedt je de mogelijkheid om een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Contactinformatie
Je kunt tot en met 19 december 2017 solliciteren via https://www.vechtstromen.nl/organisatie/werken-vechtstromen/vacatures/vacature/?vac=961. Klik vervolgens op de link in de vacature; direct solliciteren op deze functie.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met John Wesselink, teamleider Gegevensbeheer Water, op tel. (06) 21882327. Wil je informatie over de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Sophie Meijer, HR-adviseur, op tel. (088) 2203230.

Over Vechtstromen
Het team Gegevensbeheer Water is verantwoordelijk voor het beheer van de gegevens van de primaire processen. In deze functie ga jij je o.a. bezig houden met het relatief nieuwe vakgebied van de 'data science'. We krijgen steeds meer gegevens en informatie tot onze beschikking van onze operationele werkzaamheden en uit vrij beschikbare externe bronnen De term 'big data' is niet meer weg te denken uit onze maatschappij! Het beschikbaar komen van deze nieuwe gegevens biedt ons nieuwe mogelijkheden. Het werkveld van de 'data scientist' is een nieuw vakgebied, waarbij de data scientist met nieuwe analysetechnieken enerzijds de bestaande gegevens beter weet te benutten en deze in combinatie met de nieuwe gegevens omzet naar waardevolle informatie en op deze wijze een belangrijke bijdrage levert aan de doelstellingen van de organisatie.

Reageer op deze vacature